Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Junts demana a l’Ajuntament que “salvi” el parc de Joan Miró, ara degradat

Junts per Catalunya ha engegat aquest dissabte una campanya on demana a l’Ajuntament que “salvi” el parc de Joan Miró, que ara mateix es troba en estat de degradació, segons aquest grup polític. El partit que lidera Elsa Artadi, que serà la cap de llista de la formació a les eleccions municipals de Barcelona l’any 2023 -excepte si no és capaç de reunir el 20% dels avals dels militants de Barcelona-, ha exigit al govern de l’alcaldessa de la capital, Ada Colau, i del primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, una actuació immediata per adequar l’espai, “un dels pulmons” del districte, en paraules d’Artadi.

Artadi ha afirmat que el que hauria de ser una “joia” per als veïns i veïnes d’aquesta zona a hores d’ara és un cúmul on conflueixen una plaga de rates, l’incivisme, el vandalisme la brutícia i l’abandonament de l’executiu municipal. “S’ha d’actuar ja”, ha exigit. A més d’Artadi, la regidora del partit Neus Munté i afiliats del partit han encartellat fins a 500 papers al voltant del barri de la Nova Esquerra de l’Eixample per visibilitzar aquesta problemàtica i “reclamar més neteja, seguretat, manteniment, verd i llum“.

Brutícia al parc de Joan Miró, a l'Eixample / Junts per Catalunya
Brutícia al parc de Joan Miró, a l’Eixample / Junts per Catalunya

El partit juntaire també ha assenyalat que en aquesta zona hi ha “quatre campaments irregulars” i que l’Ajuntament “deixa que les persones que hi viuen hi tornin, sense donar-los cap solució des de l’àmbit de serveis socials”.

L’espai, a part del parc, acull també pistes esportives, una biblioteca municipal, un parc de bombers, un parc de neteja i un pàrquing municipal. També hi ha zones de descans, de passeig, quioscos que també fan la funció de bar i espais per a jocs infantils. Al parc de Joan Miró destaca l’escultura Dona i Ocell, obra del pintor, escultor i ceramista Joan Miró.

Assentament de persones sense llar entorn del parc de Joan Miró, al barri de la Nova Esquerra de l'Eixample / Junts per Catalunya
Assentament de persones sense llar entorn del parc de Joan Miró, al barri de la Nova Esquerra de l’Eixample / Junts per Catalunya

El 25 d’octubre el grup de Junts a l’Eixample va registrar un prec per escrit dirigit al regidor del districte, Pau González, reclamant una actuació “en relació amb la manca de neteja i manteniment que pateix el parc”, que s’actués també des de l’àmbit dels serveis socials per donar resposta i atenció a les persones dels “campaments irregulars a tocar de la biblioteca” i que s’informés de les partides pressupostàries que el govern municipal ha dedicat al parc de Joan Miró els darrers sis anys. La formació d’Artadi diu que el consistori no ha respost a la petició.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Marcel·lí a gener 29, 2022 | 19:58
    Marcel·lí gener 29, 2022 | 19:58
    De veritat que tota la brutícia que hi ha es una mica de molsa sota un raig d'aigua?

Nou comentari

Comparteix