Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Josep Bou (PP) denuncia una pintada pro ETA signada per Arran, que en nega l’autoria
  • CA

La candidatura de Josep Bou (PP) per Barcelona ha presentat una denuncia contra Arran, les joventuts de la CUP, per una pintada a favor d’ETA que pressumptament haurien fet i firmat a la façana de la parròquia de Crist Rei de la Sagrera. Arran, però, marca distàncies sobre la firma: fonts de l’organització han assegurat a Europa Press que “no tenen constància i no reivindiquen l’autoria” de l’acció. En aquesta església es celebra cada 19 de juny una missa en record de les víctimes de l’atemptat d’Hipercor. Els populars han formalitzat l’acusació davant de la Fiscalia Superior de Catalunya.

“Es tracta d’una pintada de la qual no tenim constància i que no reivindiquem, ens n’hem assabentat per les xarxes socials del Partit Popular i per la notícia de la denúncia”, defensa Arran. En un comunicat, Bou ha explicat que el president de l’Associació Catalana de Víctimes de Terrorisme (Acvot) i número 10 en la llista del PP a l’Ajuntament, José Vargas, ha presentat personalment la denúncia. A la pintada es pot llegir ‘Gora ETA’ i la paraula Arran, a més dels símbols feminista, independentista i comunista.

El controvertit alcaldable ‘independent’ del PP ha demanat a l’alcaldessa Ada Colau que “condemni aquestes pintades i que els serveis de neteja municipals actuïn immediatament per esborrar-les”. També ha aprofitat l’ocasió per secundar la proposta del líder del PP, Pablo Casado, d’il·legalitzar les organitzacions que encoratgin la violència.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa