Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Jordà, sobre preservar la Ricarda i ampliar l’aeroport alhora: “Tot pot ser compatible”
  • CA

La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat, Teresa Jordà, ha demanat que es valori i decideixi sobre el projecte d’ampliació de l’Aeroport de Barcelona-El Prat “amb rigor i amb dades”. També ha afirmat que el Govern encara no ha decidit la seva posició perquè encara no ha analitzat els estudis sobre el projecte. Ho ha explicat tot plegat en una entrevista al diari Ara, en la qual ha considerat que la Unió Europea ajudarà en la resolució del projecte.

En aquest sentit, després que algunes informacions apuntin a una tendència del Govern cada vegada més favorable a l’ampliació, Jordà ha rebutjat que hi hagi cap divisió de postures a l’executiu català. “El vicepresident Jordi Puigneró coincideix perfectament amb mi que hem de preservar la biodiversitat en aquesta zona del delta del Llobregat”, ha remarcat. Alhora, preguntada sobre si és compatible protegir l’àrea natural de la Ricarda i ampliar la pista, la consellera s’ha emparat en allò que resolguin els estudis alhora que ha deixat una porta oberta: “Tot pot ser compatible, per alguna cosa existeixen alternatives, i potser aquesta és la més fàcil i jo el que dic és busquem la que ens acontenti a tots”.

D’altra banda, la consellera ha demanat màxima prudència després de l’incendi en el massís de Montgrí (Girona), estabilitzat des del divendres a la nit, i ha recordat que a l’estiu s’acumula la sequera, la baixa humitat, les altes temperatures i el vent: “La situació és extremadament delicada”.

Després dels incendis de les últimes dues setmanes en diferents zones de Catalunya, Jordà ha defensat el tancament al públic alguns parcs naturals en risc d’incendi i ha fet una crida a la responsabilitat i a “la cautela” fins que baixin les temperatures la setmana que ve.

Pla de prevenció d’incendis

Per això, també ha reclamat una inversió de 60 milions d’euros per a dissenyar i impulsar en un pla de prevenció d’incendis: “Són dotacions idònies per a fer polítiques de prevenció perquè els focs s’apaguen a l’hivern”.

Quant a l’impost del CO₂, ha opinat que els guanys han de servir per a “mitigar i adaptar-se al canvi climàtic”, un problema pel qual ha demanat suport a la ciutadania per a ser còmplice en la transició

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ton c. a juliol 24, 2021 | 17:05
    ton c. juliol 24, 2021 | 17:05
    aixó és com alló de la dona borratxa i el vi al bot, com es menja sra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa