Joana Ortega: “El meu somni és ser alcaldessa de Barcelona”

L'exvicepresidenta del Govern diu que el càrrec sempre l'ha "apassionat"

L’exvicepresidenta del Govern Joana Ortega, que va ser inhabilitada per la condemna de l’organització del 9N, planeja un possible retorn a la política. En una entrevista concedida a Nació Digital, Ortega explica que només cal que acabi de trobar el seu “espai” polític i que li facin una proposta que l’acabi de convencies. Però ha deixat enrere la promesa d’abandonar la política que va fer quan va ser inhabilitada. “Crec que va ser fruit d’una ràbia continguda, però el cuc de la política no m’ha abandonat. Penso que no tinc perquè renunciar-hi i si trobés l’espai idoni i una proposta engrescadora, no diria que no”, assegura, tot matisant que de moment no té “ni l’espai ni cap proposta”.

Ortega, però, no amaga que sempre ha tingut ambició política i que encara la manté. “És clar que m’agradaria ser presidenta de la Generalitat. Abans, quan era vicepresidenta, i tenia una gran entesa amb el president Mas, vaig assumir el paper i no m’ho havia plantejat. És curiós. En canvi, ara, penso que seria una responsabilitat que no defugiria”, assegura a l’entrevista. Tot i això, explica que “hi ha una altra responsabilitat a nivell local que sempre l’ha apassionat, que seria l’alcaldia de Barcelona”. “El meu somni és ser alcaldessa de Barcelona”, ha admès. 

Pel que fa al necessari “espai” polític que ella mateixa reclama per poder tornar, admet que s’ha sentit “òrfena després de molts anys en un partit polític”, la desapareguda Unió Democràtica. És per això que creu que cal “un paraigües ideològic” en forma de partit que “no sigui només una discussió sobre el futur polític de Catalunya, que també”, sinó “un cos ideològic, reflexionar sobre quin tipus de formació, de model de societat cal”. “No és només un eix de dreta-esquerra, sinó de valors que s’han de defensar”, afirma.

En aquest sentit, assegura que de qui se sent més propera ara mateix és de l’expresident Artur Mas. “Hi he treballat, l’he admirat molt. Va ser una llàstima que quatre extremistes diguessin que l’enviaven no sé on. M’hi sento propera”, comenta. I per això creu que “Mas ha de ser una part activa per reprendre un espai que ha de tenir dos objectius: defensar els drets que ens estan manllevant i la política del pragmatisme, que vol dir anar avançant, ser forts econòmicament, ser reconeguts i prestigiats internacionalment”. “Cal tornar a la política i bastir un nou projecte polític”, diu en referència al lideratge de Mas.

Comentaris

  ganxó 16/12/2019 5:27 pm
  Senyora Joana, em sap greu no ser de Barcelona, pel que li diré: Tindria el meu vot
  Analitica de materials 16/12/2019 8:14 pm
  Ànims, sí "se puede" en plan Colau, vostè ha de poder ser-ho, dubto que sigui tan nociva.
  Carlanges 16/12/2019 11:03 pm
  La veritat, sincerament, quan he llegit la noticia he estat a punt d'esclatar a riure. La meva recomanació sería, seriossament, que abans de voler, cal haver complert.
  Gerard de sarria 16/12/2019 11:06 pm
  Massa sol... Per no dir un altre cosa... Esteu embogint els politics
  Lleidatà 17/12/2019 12:12 am
  En tot cas pitjor que la Colau segur que no ho faria.

Nou comentari