Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Jaume Collboni: “Els sectors econòmics demanen que cessi la violència”
  • CA

El primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha fet aquest dilluns una crida a “desescalar” la tensió. Ho ha dit en roda de premsa després de reunir-se, juntament amb l’alcaldessa, Ada Colau, amb diversos agents econòmics de la ciutat com Apartur, la Fira, Foment del Treball, PIMEC o els sindicats CCOO i UGT. “El que ens demanen els sectors econòmics és que cessi la violència”, ha dit Collboni, assegurant que hi ha una “gran preocupació” entre aquests.

L’Ajuntament ha comptat fins ara danys per valor de 2,7 milions d’euros en destrosses del mobiliari urbà i trencament de llambordes, entre altres afectacions a la via pública. Per poder valorar “l’impacte real” en l’economia de la ciutat, s’ha establert un grup de treball de seguiment amb entitats i gremis. El consistori estudiarà també reclamar per la via civil la compensació per danys i perjudicis.

Segons Collboni, és “obvi” que qualsevol estratègia o campanya de rellançament econòmic no es pot fer fins que la situació es “normalitzi”. Per això, ha insistit molt a fer una crida a “desescalar” el conflicte i la tensió, que segons ell “l’únic que fa és perjudicar la ciutat i l’economia”. “Nosaltres no pretenem res més que preservar la ciutat, defensar-la i fer una crida a la calma”, ha apuntat, expressant la voluntat del consistori d'”ajudar” els actors econòmics i socials a poder “fer la seva feina” i “tornar a la normalitat”.

Amb tot, Collboni s’ha mostrat confiat en la “capacitat de recuperació ràpida”, que vindrà donada segons ell “justament per la capacitat dels privats i els públics” d’asseure’s. Els aldarulls, ha indicat, generen una situació que si es perllonga “perjudica” els ciutadans i la convivència i el dia a dia del funcionament dels comerços i les empreses, a més de la imatge de la ciutat. Per tant, ha conclòs, l’objectiu és “recuperar la normalitat el més aviat possible als carrers de Barcelona”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gerard Palacín a octubre 21, 2019 | 15:48
    Gerard Palacín octubre 21, 2019 | 15:48
    Collboni ens dona la gran resposta: cal que cesi la violència, perquè el món econòmic ho demana. No hoi demana lindependentisme, no, ho demana el món econòmic. Aquests tres o quatre que en el millor dels casos s'ocupen només de la seva empresa. Però el que no diu Cllboni és que la violència, de forma essencial, la produeix l'Estat i el partit del que ell en forma part. Collboni, perquè ens tractes d'imbècils?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa