Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Ione Belarra participa in extremis de la campanya de Colau amb un vídeo

Les discrepàncies entre Podem i Sumar, la nova formació de la vicepresidenta Yolanda Díaz, són públiques i notòries. I en aquesta guerra dialectal que s’ha obert a l’esquerra espanyola, Ada Colau ha pres partit, recolzant Díaz sense embuts. En tot cas, Podem continua formant part del conglomerat de partits que formen els Comuns i que concorren a la llista de l’alcaldessa. Malgrat tot, la secretària general del partit lila, Ione Belarra, encara no havia participat de la campanya electoral barcelonina. Poques hores abans d’acabar-se, Belarra ha demanat el vot per Colau en un vídeo curt publicat a les xarxes socials.

Belarra ha donat “tota la força” a la candidata de Barcelona en Comú, de la qual ha dit que és la “garantia” per formar un govern d’esquerres a la capital catalana. Des de Madrid, ha declarat que Barcelona “és i ha estat un exemple” i que l’opció de l’alcaldessa és la millor “per seguir escrivint juntes el futur de Barcelona”.

Ada Colau i Yolanda Díaz en l'acte d'aquest dissabte al Carmel / BComú
Yolanda Díaz sí que ha estat present a Barcelona | BComú

La ministra parla en el vídeo de les polítiques ecologistes que ha impulsat Colau al capdavant del consistori municipal, d’inversió en transport públic, i de desigualtats. També ha mencionat la llei que regula el preu dels lloguers, impulsada recentment pel govern de coalició estatal. Amb Colau, ha dit, Barcelona serà “pionera” a l’hora d’aplicar la llei.

La diferència amb Yolanda Díaz

Ione Belarra no ha participat de cap acte d’Ada Colau, malgrat que sí que ha estat present el passat dimecres a Tarragona. Molt diferent ha estat la participació de Yolanda Díaz, omnipresent durant la campanya. Díaz, per cert, també farà costat a la líder de Barcelona en Comú en el tancament de campanya que el partit farà aquest vespre Sant Martí. Colau és un dels pilars del nou projecte de Sumar, liderat per la vicepresidenta i sostingut per altres cares importants de l’esquerra a l’Estat com Mònica Oltra (Compromís) o Mònica Garcia (Más Madrid).

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a maig 26, 2023 | 18:22
    Ricard maig 26, 2023 | 18:22
    Continua la desesperació de Colau. Aviat li haurà fer costat la falange, a part de valientes i bocs.
  2. Icona del comentari de: T@M a maig 26, 2023 | 19:59
    T@M maig 26, 2023 | 19:59
    Mes comunistes fent campanya ..... al final es col.lectivitzarà tot en aquest pais ( Catalunya ).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa