Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Interior es nega a prohibir el tall de la Meridiana malgrat les exigències de l’Ajuntament

Els talls de la Meridiana es podran continuar fent, almenys fins al 7 de gener, perquè el departament d’Interior considera que no hi ha cap motiu per prohibir-lo des que la protesta està comunicada oficialment. Per als responsables de la conselleria, “el de manifestació és un dret fonamental especialment protegit per la Constitució espanyola del 1978”. “L’administració no el pot prohibir ni modificar més que en el cas que preveu la llei, que és en cas de alteració greu de l’ordre públic o risc per les persones i/o bens”, afegeixen fonts del departament.

Segons l’informe elaborat pels Mossos d’Esquadra, que és el cos competent en aquesta matèria, des que l’ANC va notificar que el tall es farà cada vespre tres hores “la manifestació discorre amb absoluta normalitat”. El mateix informe entén que no hi ha motius legals per prohibir-la, de manera que es podrà continuar fent.

D’aquesta manera, la conselleria deixa amb un pam de nas el tinent d’alcaldia de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, que en la comissió municipal de Seguretat d’ahir va anunciar que la Guàrdia Urbana ha fet un informe “aboslutament negatiu”. “Això és un disbarat, demanem que es denegui”, va assegurar.

Batlle, a més a més, partia d’una dada errònia –no per culpa seva–, segons la qual la notificació està feta fins al 28 de febrer. Segons ha sabut el Tot Barcelona, la persona que va fer la comunicació des de l’ANC es va equivocar, ja que aquestes notificacions només es poden fer per un màxim de 30 dies. Per això, com que el comunicat es va fer el 7 de desembre, és vàlid fins al 7 de gener. Si Meridiana Resisteix ho vol, però, es pot renovar.  

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa