Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Inseguretat i neteja, els punts foscos de Barcelona segons els veïns
  • CA

La inseguretat es manté com el principal problema de la ciutat, amb el 21% de les respostes del baròmetre municipal presentat aquest dilluns. La neteja, amb el 12% de les respostes se situa en segon lloc de les problemàtiques ciutadanes, seguida de l’accés a l’habitatge amb el 6,5% de les respostes. En canvi, disminueixen les referències a la gestió municipal com a problema quan fa sis mesos era el segon problema de la ciutat. També descendeixen les respostes referides a l’atur, als problemes econòmics i a la Covid 19, tal i com ja apuntava l’Enquesta de Serveis Municipals.

El Baròmetre mostra cert optimisme en el futur de la ciutat. Un 59% dels entrevistats creu que la ciutat millorarà i un 29% que empitjorarà, xifres molt similars a les de Catalunya i una mica millors que les d’Espanya.

La valoració sobre l’estat de la ciutat per part de la ciutadania segueix marcada pels efectes negatius de la crisi de la Covid. Un 64% de les persones entrevistes consideren que Barcelona ha empitjorat el darrer any, però igualment la ciutadania també té bones expectatives de futur. El 59% afirmen que Barcelona millorarà. Pel que fa a la gestió municipal, l’Ajuntament de Barcelona segueix essent l’administració més valorada, per damunt de la Generalitat i l’Estat.

Per altra banda, el Baròmetre mostra un ampli aval a les polítiques de sostenibilitat i de lluita contra l’emergència climàtica de la ciutat. Hi ha unanimitat en l’acord pel foment del transport públic, amb un 95% que s’hi mostra d’acord, mentre que tres quartes parts dels entrevistats són favorables a la reducció del vehicle privat motoritzat i a augmentar l’espai públic per a vianants. L’ampliació dels carrils bici compta amb l’aprovació del 57,4% dels enquestats.

L’enquesta es va dur a terme entre 800 barcelonines i barcelonins amb dret a vot a les eleccions municipals, entre el 22 de novembre i l’1 de desembre, quan tot just es començaven a incrementar de nou els casos i es parlava de la incipient arribada de la nova variant òmicron.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa