Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Illa, sobre la seu perduda de l’Agència del Medicament: “Barcelona seria el centre de decisió”
  • CA

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha recordat l’intent fallit de Barcelona d’aconseguir la seu de l’Agència Europea del Medicament, que el 2017 es reubicava a causa del Brexit. Durant la seva intervenció al Consell Nacional del PSC aquest dissabte, que ha d’aprovar el programa de les eleccions del 14-F, Illa ha conjecturat que si la capital catalana hagués aconseguit la institució ara jugaria un paper clau en la pandèmia mundial: “Ara Barcelona seria el centre de decisió sobre quines vacunes són bones”.

Un dels factors que va frenar la candidatura barcelonina va ser el conflicte entre Catalunya i Espanya, en aquell moment roent per la celebració del referèndum de l’1-O. “Ni Barcelona ni Catalunya ni espanya es poden permetre perdre pilotes de partit com aquesta”, ha dit el ministre. Illa ha insistit que les vacunes que es distribuiran a l’Estat seran segures i que només s’aplicaran les que estiguin validades per l’Agència Europea del Medicament.

D’altra banda, ha celebrat que l’evolució epidemiològica del coronavirus “no només s’ha estabilitzat sinó que ja va en descens” a totes les comunitats autònomes. Ha advertit que tot i la millora “la situació encara és fràgil i inestable” i que per tant cal estar alerta. “No es pot abaixar la guàrdia, perquè baixar la corba costa molt però pujar-la costa molt poc”. A més, el ministre ha demanat prudència just a les portes del desembre, abans del pont de la Puríssima i de les festes de Nadal.

En relació a la incidència del coronavirus, ha recordat que ara hi ha al voltant d’uns 300 casos per cada 100.000 habitants en els darrers 14 dies, i encara que ha dit que és una xifra similar a la de països com Alemanya ha demanat seguir treballant per baixar-la. En aquest sentit, ha fixat com a objectiu els 50 casos per cada 100.000 habitants, “preferiblement 25”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa