Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Illa nega un intercanvi de cromos i veu Trias alcalde “si no passa res”

Primers moviments després de les eleccions municipals del 28M. El primer secretari del PSC, Salvador Illa, s’ha pronunciat aquest dimarts sobre la situació a Barcelona després dels comicis i el paper dels socialistes per determinar qui serà el nou alcalde de la capital catalana.

En una entrevista a RAC1, Illa ha assegurat que encara és massa d’hora com per anticipar res a Barcelona, però ha admès que el candidat de Junts, Xavier Trias, té un cert “avantatge” per aconseguir alçar la vara de batlle. “Si no passa res, ell serà alcalde”, ha afegit.

El primer secretari socialista s’ha compromès a actuar en clau “estrictament barcelonina” i ha garantit que no jugaran a un “intercanvi de cromos”. “Els resultats indiquen que s’ha d’obrir una nova etapa a Barcelona. Hem de fer tots un exercici de responsabilitat per veure la millor fórmula. Tinc confiança en Collboni per veure com van les converses”, ha insistit, mostrant-se prudent en tot moment i mesurant les seves paraules.

En aquest sentit, Illa sí que s’ha mostrat contundent a l’hora d’assenyalar que no aprofitaran la situació d’ERC a la Generalitat per intentar que facilitin una investidura de Collboni. “A mi aquest plantejament no m’agrada. És una manca de respecte als ciutadans de Barcelona”, ha afirmat.

Un govern d’esquerres alternatiu

Cal recordar que aquest dilluns els Comuns van tornar a insistir en la necessitat de conformar un govern alternatiu progressista per no deixar l’alcaldia en mans de Trias. “És veritat que preteníem revalidar l’alcaldia després de vuit anys, però hi ha la possibilitat de continuar tenint un govern progressista a Barcelona. Això és el que s’ha d’explorar. Hi ha una majoria de 24 regidors que hauria de donar continuïtat al projecte de transformació amb els matisos que facin falta. Mantenir un govern d’esquerres és una urgència“, assegurava en una compareixença a la seu de la formació a la capital catalana el fins ara tinent d’alcaldia i número 2, Jordi Martí, que emplaçava el PSC i ERC a deixar a una banda qualsevol càlcul “practicista”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a maig 30, 2023 | 15:26
    Ricard maig 30, 2023 | 15:26
    Aquesta colla d'hipòcrites per ara deixaran governar Trias perquè a Castella no els perdonarien un acord amb Trias, català i per tant un dimoni per allà. Les eleccions convocades pel govern imperial pancastellanista tenen conseqüències imprevistes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa