Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Guilarte diu que Cs és l’únic “antídot al colauisme”
  • CA

Després de la desfeta a Andalusia, en què Cs ha passat de 21 diputats a quedar-se fora del parlament andalús, el partit ha iniciat un procés de reflexió a tot l’Estat per redefinir la seva estratègia. També a Barcelona, on ja ha designat Luz Guilarte com a candidata a les eleccions del 28M.

Eleccions després de l’escissió de Valls

A la capital catalana, on Cs es va presentar el 2019 amb el partit de Manuel Valls i van obtenir 6 regidors, però l’escissió ha acabat amb un competidor, Valents, que lidera Eva Parera. Una competència per la dreta que Cs també ha d’afrontar a les properes eleccions. Amb tot, Guilarte es mostra convençuda que el partit obtindrà representació, malgrat que el sondeig d’El Periódico li dona una forquilla d’entre 0 i 2 regidors i apunta la possibilitat que quedi fora del consistori.

L’únic antídot “anticolau”

En una entrevista al ‘bàsics’, de betevé, Guilarte ha insistit que Cs “tindrà representació assegurada al proper mandat” i que “representarà molts barcelonins”. La presidenta del grup municipal s’ha mostrat convençuda que “Ciutadans existeix a la ciutat i hi té un vot consolidat”, i que el seu “és un projecte sòlid” que vol tornar a “connectar amb la ciutadania perquè es conegui l’alternativa d’antídot al colauisme”.

Sobre les repercussions que pugui tenir la desfeta electoral de Cs a Andalusia, però també a Castella i Lleó i a Catalunya, on va passar de 36 diputats a només 6, Guilarte ha assenyalat que el partit ha iniciat un “procés de reflexió”, però que el lideratge d’Inés Arrimadas “està consolidat”. “Som gent de gestió de la política de proximitat, els resultats a Andalusia són dolents, s’ha fet la reflexió i som autoexigents. Hem iniciat un procés de refundació per recuperar l’èxit, basant-nos en la política de proximitat”, ha concretat a Betevé.

Collboni, doble discurs

A més, Guilarte ha assenyalat la resta de partits, que al seu entendre no han fet una tasca d’oposició: “L’única i veritable oposició amb fermesa, sense por ni complexos”. I ha apuntat a Collboni: “El problema de Collboni és el discurs doble: arribes a un acord a la nit i al matí canvia. Cap enfora diu una cosa i després, una altra. No te’n pots fiar gaire”, ha dit. A més, la líder de Cs creu que “Collboni ha fet Colau alcaldessa i pot ser que ho torni a fer”, tot i que el sondeig d’El Periódico apunta a un empat tècnic entre Collboni i Maragall.

Més notícies
L'antiga presidenta del grup municipal de Ciutadans a Barcelona, Luz Guilarte, en una atenció als mitjans de comunicació / Ciutadans
Ciutadans aposta per Luz Guilarte com a alcaldable per Barcelona
Notícia: Ciutadans aposta per Luz Guilarte com a alcaldable per Barcelona
Comparteix
L'actual presidenta del grup municipal taronja relleva d'aquesta manera Manuel Valls com a cap de llista
La líder municipal de Cs, Luz Guilarte, en la conferència de balanç del mandat / Cs
Guilarte es postula per salvar Cs a Barcelona donant Colau per amortitzada
Notícia: Guilarte es postula per salvar Cs a Barcelona donant Colau per amortitzada
Comparteix
Confia en contribuir a prepicitar un canvi a l'Ajuntament i marca la lluita contra la inseguretat com a prioritat

Comentaris

  1. Icona del comentari de: mala peça a juny 29, 2022 | 10:17
    mala peça juny 29, 2022 | 10:17
    guiliarte, que et queden 10 mesos mal compatts de vacances pagades, au va comença a buscar feina, que afortunadament desapareixereu del mapa
  2. Icona del comentari de: Trileros i mentiders a juny 29, 2022 | 11:58
    Trileros i mentiders juny 29, 2022 | 11:58
    Guilarte més falsa no pots ser, els que van donar suport a Colau amb el repugnant i criminal del Valls ara ens volen tornar a pendre el pel. Foteu el camp ja i retireu-vos que esteu morts de la política, i no treureu ni un escó. Tingueu una mica de dignitat.
  3. Icona del comentari de: Català a juny 29, 2022 | 12:07
    Català juny 29, 2022 | 12:07
    Doncs, si C's n'és l'únic antídote tenim colauisme per a estona.
  4. Icona del comentari de: ( · ) a juny 29, 2022 | 13:06
    ( · ) juny 29, 2022 | 13:06
    Ha, ha, ha.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa