Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Graupera recupera vídeos de quan Maragall demanava més castellà a l’escola

El candidat de Barcelona és Capital, Jordi Graupera, a falta de presència als debats, ha endurit el to de la seva campanya a les xarxes socials. Especialment contra l’alcaldable que més electorat aglutina segons les enquestes, Ernest Maragall (ERC). En aquesta línia, el líder de la iniciativa sorgida a través d’unes primàries ha publicat dos vídeos en què recupera declaracions del Maragall socialista i contraposa el seu discurs al del polític quan es va incorporar al projecte d’Esquerra Republicana. El contingut barreja retalls de premsa i paraules de l’actual número 1 d’ERC a Barcelona en què defensava ampliar la presència del castellà a les aules. 

Entre els fragments que es mostren, Graupera recupera quan Ernest Maragall demanava millorar el català perquè uns nois d’Olot havien tingut dificultats per expressar-se en aquest idioma en un concurs internacional. O que una tercera hora a l’escola catalana permetria que el castellà es consolidés com a “llengua d’ús general”. També s’erigeix com a defensor del trilingüisme –una etiqueta que ara brandeix Collboni–. 

A més, durant el primer recopil·lat audiovisual es rememoren altres episodis, com quan Maragall formava part d’una mateixa llista que Celestino Corbacho –ara a C’s–. Per tot plegat, Jordi Graupera afageix al text que acompanya la publicació: “Mireu com la direcció d’ERC ha regalat el partit a les elits de la transició”. 

En un segon vídeo el discurs és més actual i en ell es critica la postura més ambigua de l’actual alcadable d’Esquerra Republicana a l’hora de referir-se a la independència. 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Edgar a maig 23, 2019 | 08:44
    Edgar maig 23, 2019 | 08:44
    50 anys !!! (Des de 1969) vivint l'estat ajustant el discurs al que li convenia per mantenir-se en la funció pública. És el que es diu un "polític professional" (en el pitjor sentit de l'accepció). ¿Se li pot creure a algú així? Caldria veure si ERC és realment com diu ser o si ERC és com Maragall.

Nou comentari

Comparteix