Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Grau acusa Ipsos per suposades “irregularitats” a les enquestes electorals

La candidata a l’alcaldia de Barcelona de Ciutadans, Anna Grau, assenyala Ipsos, una de les empreses encarregades d’elaborar les enquestes electorals, per unes suposades “irregularitats” als sondejos que s’han anat configurant aquests dies de campanya. L’empresa, però, nega les acusacions de Cs. Durant una roda de premsa aquest dijous, Grau ha assegurat que demanarà explicacions a l’empresa a través d’una carta, i que “tenen proves” de les seves afirmacions.

Segons explica Grau, des del partit “tenen proves d’aquestes presumptes irregularitats perquè no s’ha permès a alguns votants escollir Ciutadans durant les enquestes”. Una afirmació que l’alcaldable considera que porta per objectiu influir en els resultats i modificar la percepció del partit durant la campanya. Grau afegeix que de moment només demanaran explicacions a l’empresa en qüestió per via escrita, però que segons la resposta que obtinguin “no descarten emprendre accions legals”.

Segons expliquen des de l’empresa, però, aquesta carta encara no ha arribat a les seves mans. De fet, des de l’empresa consideren que aquestes crítiques no tenen cap fonament ferm, ja que expliquen que el procediment habitual per realitzar enquestes electorals és preguntar sobre la intenció de vot de forma oberta per tal de no influir en cap resposta: “No té cap sentit. El nostre prestigi es basa a mesurar bé. Les seves acusacions no tenen cap mena de base lògica i real”.

Mirada als ciclistes

En unes declaracions als mitjans, la candidata va fixar la mirada en les bicicletes per “posar ordre” a la mobilitat de Barcelona. Grau va remarcar que no és partidària de prohibir, però sí de “regular bé les coses”, la qual cosa inclou “tots els models de mobilitat”. En aquest sentit, doncs, Ciutadans proposa que els ciclistes i conductors de patinets hagin de tenir llicència, cas i assegurança per poder anar en bici per la ciutat. Una mesura en la mobilitat que es complementa també amb la proposta de desfer les Superilles de Colau. Una de les seves línies vermelles.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa