Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Collboni reforça la seva mà dreta a l’Ajuntament amb la vista posada a les municipals

Moviment sorpresa del PSC a dins de l’Ajuntament de Barcelona amb la vista posada a les eleccions municipals del 2023. El primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, ha anunciat canvis a la regidoria de Mobilitat, una de les àrees clau del govern municipal. Rosa Alarcón deixa el càrrec i passa a ser portaveu dels socialistes al consistori. Les seves competències passen a la tercera tinent d’alcaldia i mà dreta de Collboni, Laia Bonet, que surt reforçada amb la remodelació.

Segons ha explicat Collboni, l’àrea de Mobilitat, tot i que “formalment” seguirà a fins d’Ecologia Urbana, passa a ser responsabilitat de Bonet, que coordina la tinença d’alcaldia d’Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana. El líder dels socialistes barcelonins ha justificat el canvi per impulsar la mobilitat com una competència més transversal que permetrà “vincular-la a altres polítiques públiques com la digitalització o la captació de fons europeus”, totes dues en mans de Bonet.

Canvis consensuats

Collboni ha assegurat que els canvis s’han “consensuat” amb l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, i que l’equador del mandat és un “bon moment” per plasmar-los perquè Barcelona encara una etapa de recuperació després d’una pandèmia que pràcticament ha “monopolitzat” tota l’acció de govern en els primers dos anys de funcionament. El primer tinent d’alcaldia ha agraït a Alarcón, que mantindrà el càrrec de regidora del districte d’Horta-Guinardó, la feina feta en àrees clau com TMB o el sector del taxi. “Era una feina que s’havia de fer i s’ha fet molt bé”, ha dit.

Segons el pacte de govern entre BComú i el PSC, la mobilitat penjava de la tinença d’alcaldia de Janet Sanz, juntament amb Ecologia i Urbanisme. Els socialistes consideren que la mobilitat i la gestió de l’espai públic són un punt clau de les polítiques municipals i que el canvi permetrà “millorar l’eficàcia de l’acció del govern de coalició” sense afectar el cartipàs que es va negociar el 2019.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a setembre 17, 2021 | 17:06
    Anònim setembre 17, 2021 | 17:06
    vividors

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa