Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Govern i Ajuntament decidiran aquest dimecres si Barcelona pot passar a la fase 1

El Govern de la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona es reuniran dimecres per avaluar si la capital catalana està en condicions de passar a la fase 1, segons ha explicat la consellera de Salut, Alba Vergés, que ha recordat que s’ha creat una oficina conjunta per abordar aquesta qüestió. “Demà farem una valoració conjunta de com creiem que està la ciutat”, ha indicat Vergés, que ha remarcat que tot i que sanitàriament l’evolució és “bona”, hi ha altres criteris a tenir en compte, com ara la mobilitat.

La consellera ha evitat pronunciar-se sobre noves dates per passar a la fase 1, ja sigui Barcelona o la resta de regions que es mantenen en la zero. En tot cas, ha insistit que la tendència “és bona”. “Farem les propostes quan considerem que tenim els informes adients que sustentin que es pot passar a la fase 1”, ha reiterat Vergés, que ha explicat que s’estan seguint els indicadors dia a dia.

La consellera ha recordat que ella mateixa ja va dir fa uns dies “potser no podrà ser a tot arreu”, però que “no s’esperarien 15 dies més per fer noves propostes”. “Segur que les tindrem en breu”, ha reblat. Sobre els terminis, ha explicat que no n’hi ha cap, però ha criticat la manera d’actuar del govern espanyol, publicant un BOE el dissabte per implantar-lo dilluns, i provocant que s’hagin de resoldre molts dubtes un diumenge a la tarda.

Vergés ha destacat la diferència entre les taxes dels últims 14 dies i les dels últims 7, quan ja es fan molt poques proves a les residències. Es demostra que la transmissió a la comunitat no és “tan alta”, i que si ho era fa 14 dies era precisament per l’efecte de les residències, que ara són “brots controlats”, ha explicat la consellera.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa