Gala Pin va incomplir el codi ètic municipal en ser contractada per Goteo

La fundació havia rebut subvencions mentre era regidora | JxCat considera que és "un cas flagrant de portes giratòries"

El Comitè d’Ètica de l’Ajuntament de Barcelona ha resolt que l’exregidora de BComú Gala Pin va incomplir el codi ètic del consistori acceptant una feina en una fundació que havia rebut gairebé 300.000 euros en subvencions municipals mentre era regidora. La resolució del comitè, feta pública pel grup municipal de JxCat, conclou que Pin “no podia ser contractada per la Fundació Goteo, pel fet d’haver participat en decisions d’òrgans col·legiats de l’Ajuntament que afectaven la fundació, en concret, atorgant-li tres subvencions”.

El regidor de JxCat, Jordi Martí, ha reclamat al govern d’Ada Colau que condemni la resolució si no vol estar “sota sospita d’avalar o amagar conductes irregulars”, i ha recordat que fa un any l’alcaldessa de Barcelona va acusar la seva formació de mentir per desprestigiar Gala Pin i els comuns quan van destapar el cas. “Estem davant d’un cas flagrant de portes giratòries, allò que els comuns sovint critiquen als altres però no s’apliquen a ells mateixos”, ha dit durant una compareixença per denunciar el cas.

Gala Pin va ser contractada per la Fundació Goteo a principis del 2020 durant un període de sis mesos, entre febrer i juliol, segons indica el comitè: “Primer va ser una feina a jornada complerta amb un sou mensual net d’una mica més de 1.500 euros i després, a partir de l’abril, a jornada reduïda i un sou de poc més de 1.400 euros”. Segons Jordi Martí, va deixar la feina després de presentar al·legacions davant del comitè.

Resolució molt dura

Tot i que el Comitè d’Ètica només és un òrgan consultiu que no té capacitat sancionadora, la resolució –aprovada per unanimitat– reprova durament l’exregidora. “El Comitè d’Ètica recomana a la Sra. Gala Pin Ferrando que, en el futur, tingui més cura de respectar les limitacions a les activitats que es poden realitzar una vegada s’ha deixat un càrrec públic i, d’aquesta manera, procuri un capteniment més conforme amb l’ètica pública que ens cal”.

L’exregidora de BComú, que ja no treballa per l’esmentada fundació, va presentar diverses al·legacions en les quals defensava que no havia incomplert el codi ètic perquè no tenia relació directa en la concessió de les subvencions. El Comitè d’Ètica les va rebutjar totes i retreu a Gala Pin que esmenti la seva adhesió al codi ètic dels comuns –que limita el sou que perceben els càrrecs municipals a 2.200 euros nets– perquè, tot i ser un “comportament lloable”, considera “molt sorprenent excusar el compliment del Codi Ètic de tot, el de l’Ajuntament de Barcelona, per haver complert el d’una part, Barcelona en Comú”.

Comentaris

  en comú no podem 10/03/2021 12:11 pm
  bé bé!! frau kolau, suma y sigui, una més, vamos para bingo
  Ricard 10/03/2021 12:14 pm
  Mare meva...
  rd 10/03/2021 12:28 pm
  comuns pudents i barruts
  Josep 10/03/2021 12:54 pm
  xusma podemita a la cadira del garrot
  Com la Colau 10/03/2021 1:49 pm
  Una altra indocumentada sense estudis marranejant en la política. Colla de miserables indesitjables!
  Observador 10/03/2021 2:29 pm
  Si fos una excepció....... Peró és la norma. I al que no ho fa li diuen burro.

Nou comentari