Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Forn demana permís al Suprem per assistir al primer ple de l’AMB
  • CA

El president del grup municipal de JxCat, Quim Forn, ha demanat novament un permís especial al Tribunal Suprem per sortir de la presó i exercir les seves funcions com a regidor de Barcelona. Ha sol·licitat poder assistir al primer ple de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) del nou mandat, que es celebrarà aquest dijous, com ha avançat Betevé i han confirmat al TOT Barcelona fonts del partit. En la sessió constitutiva de l’ens es decidirà el govern metropolità, que probablement encapçalarà altre cop Ada Colau.

Forn ja va demanar permís per anar al ple del cartipàs la setmana passada, però el tribunal li va negar. Fins ara només li ha concedit exercir com a electe en el ple de constitució del nou ajuntament i investidura de Colau, el 15 de juny. Donat que ha de racionar la sol·licitud de permisos, el cap de files ha preferit no demanar-ne per participar als plens extraordinaris d’habitatge i seguretat que s’han celebrat aquest dimarts. La seva absència s’ha fet palesa novament amb un llaç groc al seient que ocuparia.

El passat mandat PSC, Comuns i ERC han governat junts l’AMB i per als propers quatre anys podria incorporar-s’hi també JxCat, reeditant el quadripartit que va liderar el primer mandat de la recuperada corporació supramunicipal durant l’alcaldia de Xavier Trias. Les negociacions encara estan en marxa i la decisió dels de Forn podria fer-se esperar fins al mateix dijous.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa