Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Foment del Treball llança un lobby pro regió metropolitana

La Societat Barcelonina d’Estudis Econòmics i Socials (SBEES) de Foment del Treball ha presentat aquest divendres el projecte RethinkBCN, liderat per l’editor Fèlix Riera i que té com a objectiu “visibilitzar” la potencialitat de la regió metropolitana de Barcelona. Per a això, s’ha proposat convocar professionals, empreses i entitats econòmiques, culturals i socials per repensar la regió metropolitana.

“Tots creiem saber el què és però ens costa concretar el seu abast”, ha comentat el director de la SBEES, Fèlix Riera, que ha reivindicat la regió metropolitana com a “motor de canvi i futur” de les ciutats que la formen mitjançant la coordinació de les seves “potencialitats”. Riera ha convidat a reflexionar sobre el concepte a través de RethinkBCN i ha comentat que és “una bona forma per ordenar i oferir un major coneixement del factor metròpolis”, no només de Barcelona sinó dels seus municipis veïns com Badalona, Sant Adrià de Besòs, l’Hospitalet de Llobregat i d’altres com Castelldefels i el Prat de Llobregat.

“Potser en aquests moments de crisi sanitària i econòmica sigui un factor positiu per afrontar el futur incert si activem i construïm un projecte de metròpolis connectada al món i capaç d’atraure”, ha afegit el director de la SBEES en l’acte de presentació. S’ha celebrat aquest divendres a l’auditori de Foment del Treball i també ha servit per donar a conèixer la web de la iniciativa on conflueixen “anàlisi, reflexió, debat i contribució de les idees”.

Riera ha recordat que la regió metropolitana de Barcelona abastaria 164 municipis, tot i que ha admès que la xifra “encara està en discussió”. Aquest territori inclou 4,5 milions d’habitants i 3.234 quilòmetres quadrats. En definitiva, “des de Cubelles a Mataró”, ha concretat. “Imaginem una gran àrea on milers de persones conviuen, s’identifiquen i es mouen en busca d’aquest territori en desenvolupament econòmic i social. Hem de ser capaços de visibilitzar aquesta potencialitat social, econòmica, cultural, sanitària i tecnològica”, ha insistit.

El projecte compta amb ponències de diversos experts, professionals, empresaris i professors universitaris, entre d’altres, com José Antoni Donaire; la vicepresidenta de Foment i CEO de Social Car, Mar Alarcón; l’arquitecte Vicent Guallart; el director del 5G del MWC, Eduard Martín; la professora de la UB Mariona Tomàs; o el periodista Miquel Molina, entre d’altres. També, tindrà la participació d’exalcaldes de Barcelona, com Narcís Serra, Xavier Trias i Joan Clos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa