Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La fiscalia també recorre el 100.2 de Quim Forn i insisteix a parlar d’un “segon grau i mig”

La fiscalia també ha presentat recurs contra l’aplicació de l’article 100.2 en el cas de l’exconseller Joaquim Forn, que surt de la presó entre setmana per treballar a Mediapro. Com en el recurs de Jordi Sànchez, el ministeri fiscal avisa que portarà la qüestió al Suprem si es manté aquesta concepció del 100.2 com un “segon grau i mig”. Argumenta que l’activitat laboral a l’exterior de Forn no té cap relació amb el delicte comès, sobre el qual no s’ha fet cap tractament, continua. L’àmbit laboral tampoc és un dèficit que presenti Forn, i més tenint en compte, diu la fiscalia, que ja s’ha demostrat que no tindrà problemes per trobar feina un cop tingui el tercer grau.

En la línia del que ja va exposar en el recurs de Sànchez, la fiscalia subratlla que el 100.2 és una mesura “excepcional”, i per això exigeix una “interpretació restrictiva”. També critica que la consellera de Justícia digui que tots els presos s’hi podran acollir.

En el seu escrit, constata que dels informes de Lledoners es desprèn que s’està aplicant l’article 100.2 com un pas intermedi entre el segon i el tercer grau. Si es continua així, diu, hauria de ser el Suprem qui es pronunciés al respecte, i el possible recurs del ministeri fiscal tindria “efecte suspensiu i impediria la posada en llibertat del condemnat”.

Dit això, en el cas concret de Forn, conclou que no ha passat per cap programa de tractament sobre el compliment de la llei, i afegeix que l’aplicació del 100.2 “no influirà de forma positiva en les carències de tractament de l’intern”. Les seves tasques laborals en l’àmbit del dret, diu, res tenen a veure amb el delicte pel qual se’l va condemnar.

Ja va exercir abans de la “comissió delictiva, sense que això impedís la perpetració del delicte”, conclou.

Nou comentari

Comparteix