Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una fira municipal ensenyarà a maquillar-se per esquivar el reconeixement facial

L’Ajuntament de Barcelona impulsa la setmana vinent la Smart City Week, un programa d’activitats sobre les noves tecnologies aplicades a l’entorn urbà. Inclou una cinquantena de propostes, sobretot xerrades i visites guiades, però també tallers alternatius com una masterclass de “maquillatge per anonimitzar el rostre a l’era de la hipervigilància”. El reconeixement facial és una de les eines policials i de seguretat privada clau en la política d’hipervigilància que apliquen països com Xina, juntament amb altres mètodes com la profusió de càmeres de videovigilància.

El grup de consultores Liquen Data Lab, amb col·laboració del col·lectiu “Drag Up Life”, impartirà el taller el proper dissabte 16 de novembre a la tarda a la fàbrica de creació Fabra i Coats (Sant Andreu). “Aprendrem a maquillar-nos per a evitar el reconeixement facial en l’espai públic”, exposa la síntesi de l’activitat, que és gratuïta amb reserva prèvia. “El dret a l’exposició a les ciutats és un tema de fervent debat. Aquest taller en format masterclass està pensat per sumar eines i disminuir l’exposició que tenim en l’espai públic”, afegeix. Liquen Data Lab ja va participar a les biennals municipals Ciutat i Ciència i Ciutat Oberta i ha fet un estudi sobre participació femenina per al govern municipal.

La Smart City Week és una iniciativa municipal coordinada i dirigida per la fundació BIT Habitat. “Té per objectiu reflexionar i experimentar sobre la relació entre les persones, la tecnologia i les ciutats”, explica el consistori a la web de l’esdeveniment. L’antiga fàbrica Ca l’Alier del Poblenou en serà l’epicentre i acollirà moltes de les activitats programades. La iniciativa es va estrenar l’any passat com una forma d’apropar als veïns dels 10 districtes les novetats tecnològiques que mostra el congrés Smart City Expo, que enguany se celebra del 19 al 21 de novembre.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa