Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La “fake new” que neix a Twitter i l’Ajuntament portarà als jutjats

El govern d’Ada Colau portarà davant de la justícia una “fake new” que ha corregut per Twitter aquest cap de setmana. Es tracta d’un tuit amb centenars de milers de visualitzacions on l’usuari denuncia que l’activitat dels bombers s’ha vist entorpida per les remodelacions urbanístiques de Colau. Arran de la viralitat d’aquest missatge, el regidor de Drets de Ciutadania i Participació, Marc Serra, ha anunciat a través del seu compte en aquesta mateixa xarxa que “portaran el tuit al Jutjat“.

Entre les respostes que va rebre el primer tuit, un usuari va argumentar que les imatges que es podien veure en les imatges adjuntades a la primera publicació no corresponien a un servei d’urgència, sinó que es tracta d’unes proves d’accessibilitat i que, per aquest motiu, els agents del cos de Bombers de Barcelona “no anaven equipats”. Tot i la resposta, Serra denuncia que l’autor del tuit no “l’esborra i rectifica”, sinó tot el contrari, ataca la persona que l’està responent. Una argumentació de titlla “d’estratègia de la pitjor cara del trumpisme”. Aquestes maniobres de prova les va confirmar el cos de Bombers barceloní des del seu perfil de Twitter també.

“Tenim un greu problema com a societat quan una fake new rotundament desmentida segueix apareixent de forma impune a una xarxa com Twitter”, sentencia Serra, que afegeix que l’agreujant de la situació és que amb aquesta publicació “afecta la percepció de seguretat de la població” a un mes vista de les eleccions municipals del 28 de maig.

Les reaccions de les xarxes

Entre les més de 100.000 visualitzacions i el miler de retuits que ha tingut la publicació original, no hi ha faltat la reacció de forces polítiques que es presenten a les pròximes municipals. Valents, el partit presidit i encapçalat per Eva Parera, se n’ha fet ressò a través de les seves xarxes. “L’urbanisme tàctic d’Ada Colau i el PSC torna a impedir que els serveis d’emergència puguin fer la seva feina. Aquesta vegada un camió dels bombers ha quedat encallat entre dos testos”, comenten. Serra lamenta que un grup municipal barceloní faci eco d’una “notícia falsa” tot i tenir línia directa per contrastar-la.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Cat a abril 16, 2023 | 18:23
    Cat abril 16, 2023 | 18:23
    Tots sabem que tweeter te nivell de barra de bar, s'ha de posar tot amb pinces.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa