Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Exalcaldes de Barcelona aposten per un pacte metropolità sobre habitatge
  • CA

Els exalcaldes de Barcelona Xavier Trias (CiU), Jordi Hereu (PSC), Joan Clos (PSC) i Narcís Serra (PSC) han coincidit en la necessitat d’un acord d’àmbit metropolità per solucionar l’actual problema de l’habitatge. Ho han fet en entrevistes en el marc de la iniciativa Rethink Barcelona, ​​impulsat per la Societat Barcelonina d’Estudis Econòmics i Socials de Foment de l’Ocupació, que ha conversat amb els exalcaldes en diferents trobades durant l’últim mes, segons ha informat en un comunicat.

Trias ha instat a impulsar un acord a vint anys vista, “com el que ha funcionat en sanitat”, que transcendeixi diferents governs i que respecti la feina feta en mandats anteriors. Hereu ha demanat a l’actual govern municipal que no només es fixi en els desnonaments i que treballi per construir milers de nous habitatges. “Ens recreem en les conseqüències i no vam atacar les causes. Deixem l’espectacle i treballem. Exigim a l’Estat que posi els diners i anem a la Generalitat, que no fa res en habitatge”, ha expressat Hereu.

Serra ha assegurat que els principals problemes al voltant de l’habitatge estan relacionats amb la renda –com la gentrificació– i Clos ha considerat que l’habitatge, igual que el medi ambient, el transport i les infraestructures, hauria d’estar en mans d’una vegueria metropolitana.

Debat sobre l’AMB

Amb relació al paper de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Trias ha assenyalat que, en l’hipotètic cas que s’avanci cap a un sistema de vegueries, es podria arribar a la supressió de diputacions i a establir una vegueria de Barcelona, ​​que seria “una àrea metropolitana ampliada”.

Hereu ha valorat que l’AMB ha fet irreversible la idea que certes coses només es poden gestionar de forma mancomunada, cosa que, segons ell, suposa un pas gradual cap a una major consciència metropolitana.

Serra s’ha referit a la necessitat d’un govern metropolità que doni solucions per a àmbits com el transport públic i Clos també ha posat l’accent en la seva importància per al sector de la mobilitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa