Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
España Global vol potenciar Barcelona com a “peça clau” de la seva acció exterior
  • CA

El secretari d’estat d’España Global, Manuel Muñiz, ha acabat aquest dimecres una visita de dos dies a Barcelona, l’objectiu principal dels quals ha estat el d’intensificar la presència de la capital catalana en l’estratègia d’acció exterior d’Espanya i en la projecció de la reputació del país, amb especial atenció a la diplomàcia econòmica i tecnològica. La visita, que dona continuïtat a les ja realitzades a Extremadura, al País Valencià i Canàries, va començar aquest dimarts amb una reunió amb la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, a la qual va informar de les iniciatives que està desenvolupant España Global.

Manuel Muñiz ha visitat també l’associació Barcelona Tech City, un projecte impulsat per emprenedors locals que representa a més de 1.200 empreses i treballa per posicionar a la ciutat com un dels principals hubs tecnològics internacionals.

La trobada s’emmarca dins de la missió de diplomàcia econòmica d’Espanya Global, en les quals la “innovació, emprenedoria i tecnologia tenen un paper fonamental per a la recuperació econòmica”, segons ha declarat Muñiz. Aquesta visita s’emmarca en els treballs preparatoris de la futura Estratègia Nacional de Tecnologia i Ordre Global (ENTOG), en la qual “Barcelona constitueix una peça clau pel seu coneixement, donada la seva posició com una de les 5 millors ciutats d’Europa on crear una startup segons la Comissió Europea i una de les 10 regions del món amb una millor estratègia d’atracció d’inversió tecnològica, segons Financial Times“.

El secretari d’Estat també va mantenir una reunió amb els responsables de Barcelona Global, amb els quals va compartir iniciatives per a estrènyer llaços i generar sinergies en la potenciació de la imatge de la ciutat.

Muñiz també ha desgranat les línies mestres de l’Estratègia d’Acció Exterior, que pròximament culminarà la seva tramitació amb l’aprovació definitiva pel Consell de Ministres. En un esmorzar a casa Àsia, ha assenyalat que l’estratègia “és el nou full de ruta” amb la qual Espanya intensificarà la seva veu en el món, “fruit d’un treball coordinat amb totes les administracions públiques involucrades en la projecció exterior, entre elles, per descomptat, les comunitats autònomes”.

Posteriorment el secretari d’Estat ha mantingut una reunió amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, amb qui ha compartit l’estat de les iniciatives de certificat Covid que s’estan desenvolupant en el si la Unió Europea i l’OCDE i el seu impacte en el sector turístic.

En la trobada, Muñiz i Colau també han valorat línies de coordinació entre tots dos organismes per a contribuir a l’impuls de la imatge de Barcelona en l’exterior i han analitzat projectes dels quals formen part tant Exteriors com l’Ajuntament de Barcelona, com és el cas de Casa Àsia, que enguany celebra el seu 20è aniversari.

Finalment, amb el focus posat també en la projecció de Barcelona com a capital científica i tecnològica, Muñiz ha visitat les instal·lacions del Sincrotró ALBA, el complex d’acceleradors d’electrons més important del Mediterrani, situat a Cerdanyola del Vallès (Barcelona) i destinat a produir llum de sincrotró

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa