Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Esbroncada col·lectiva a Ciutadans pel seu to agressiu sobre les ocupacions al ple

El to de les intervencions de Ciutadans al ple municipal sovint genera moments de tensió al consistori. Avui ha tornat a passar. I la resposta dels grups de Barcelona en Comú, el Partit Socialista de Catalunya, Esquerra Republicana i Junts per Catalunya ha estat la indignació. Els representants de tots aquests partits han lamentat els riscos de l’oratòria exaltada de la regidora de Cs Mari Luz Guilarte, centrada en el fenomen de l’ocupació, en aquesta ocasió.

També s’ha criticat el comportament de la representant del partit taronja durant les intervencions de la resta de partits, fins al punt que l’alcaldessa, Ada Colau, ha advertit la regidora: “Tots els regidors i regidores d’aques ple mantenen el to, mantenen les formes i no interrompen els companys i companyes quan parlen. Li demano si us plau que vostè sigui respectuosa i mantingui les formes”. Automàticament, Guilarte ha seguit queixant-se quan el regidor Jordi Coronas no havia acabat el seu torn de paraula i Colau ha tornat a intervenir. “O deixa parlar el regidor sense interrompre o li hauré de demanar que abandoni la sala”, ha rematat.

L’esbroncada a la regidora de Mari Luz Guilarte ha arribat arran de la presentació d’una proposició contra totes les ocupacions d’immobles. A més de quedar rebutjada la seva iniciativa, alguns regidors de la resta de partits han aprofitat per retreure-li que hagi utilitzat un to “incendiari” o que abordés l’ocupació sense tenir-ne en compte les causes i la situació de persones vulnerables. Guilarte ha defensat que s’han viscut “cinc anys de ciutat sense llei” des que Barcelona en Comú va arribar al poder o que “els delinqüents a Barcelona ens diuen que viuen bé, que van a la seva”. També s’ha referit a la capital catalana com “el paradís de les màfies”.

“El que fan vostès és l’exercici de populisme més baix que es pot fer al voltant d’un problema d’aquestes característiques”, ha expressat el portaveu d’ERC, Jordi Coronas. També ha lamentat que no aporti “solucions” sinó busqui “provocar incendis”. Des de Barcelona en Comú, la tinent d’alcaldia Laura Pérez ha carregat contra un discurs que “descontextualitza” les dades i s’oblida de les causes que provoquen les ocupacions. Fins i tot el tinent d’alcaldia Albert Batlle ha esbroncat Guilarte. “Deixi d’anar a buscar titulars”, li ha etzibat, abans de destacar que “utilitza un llenguatge que comença a ser l’avançada del que malauradament es produirà en aquest consistori d’aquí a uns anys, veient la composició de les formes polítiques al parlament espanyol”, ha dit en una referència a la irrupció de Vox al Congrés dels Diputats. Tots aquests partits han votat en contra de la proposició.

El moment del debat sobre ocupacions, proposar per Cs, es pot apreciar al vídeo al voltant de les dues hores i deu minuts des del començament.

Jordi Martí des de Junts per Catalunya ha titllat el discurs d'”estrany i sorprenent” i ha destacat que per moments ha estat “insultant”, quan ha fet referència a la despesa de la Generalitat en política exterior.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa