ERC vol reprovar Collboni per no preveure l’ajornament del recàrrec turístic

El grup municipal d’ERC a Barcelona proposarà en el ple d’aquest divendres reprovar la gestió del primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, així com els regidors de Turisme, Xavier Marcé i la de Comerç, Montserrat Ballarín, per “la seva gestió en el retard del recàrrec municipal a l’impost per a estades en establiments turístics“. Els republicans han detallat que presentaran una proposició que assenyala a aquests regidors, tots del PSC, per “haver incomplit, en la lletra i en l’esperit” l’acord pel qual el consistori va arribar a posposar l’entrada en vigor d’aquest recàrrec, prevista per l’1 de juny.

El text retreu a Marcé que en l’última sessió de la Comissió d’Economia i Hisenda manifestés que “acabava de descobrir que resultava tècnicament impossible modificar l’ordenança en un lapse de temps tan breu”. La regidora i portaveu d’ERC a la ciutat, Elisenda Alamany, ha criticat la gestió del Govern municipal: “Exigim una rectificació i també una reprovació”, i ha assegurat que, malgrat ser una eina útil, la seva aplicació a partir de juny no té sentit.

“No té sentit sense saber ni tan sols quin és l’impacte de la pandèmia en el sector turístic ni quin és el seu calendari de recuperació”, i ha manifestat que l’executiu municipal té problemes per a executar les propostes de l’oposició amb diligència, solvència i honestedat, segons ella.

Nou comentari