Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC es reivindica com a impulsora de la taula de ciutat i reclama una agenda ambiciosa
  • CA

La constitució d’una taula de ciutat per encara la Barcelona post-virus, que es formalitzarà demà en comissió municipal, ha de comportar una agenda “clara”. És la reclamació d’ERC, que se n’ha reivindicat com a impulsora. El portaveu del grup municipal Jordi Coronas ha demanat que s’hi parli “de tot”. Ho ha fet a través de Twitter, on ha avisat que els republicans seran “exigents”. 

La portaveu d’ERC al consistori Elisenda Alamany ha celebrat la decisió del govern d’Ada Colau d’impulsar la taula de ciutat, presentada avui pel primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni (PSC), i pel regidor de Presidència i Pressupostos, Jordi Martí (Barcelona en Comú). Collboni va plantejar la creació de la taula de ciutat el dia abans del ple de la setmana passada, on ERC va traslladar la seva proposta.

Alamany ha reivindicat el plantejament que en va fer ERC al ple de divendres passat i ha apostat per “gestionar el present” i preparar-se per als “reptes dels nous temps”. “Barcelona demana un lideratge clar i una agenda per afrontar els nous temps que ens permeti protegir la ciutadania però també el seu estil de vida”, ha declarat. 

ERC portarà la proposta de canviar el model de finançament municipal i la de complir el pressupost acordat. També exigirà al govern local que demani a l’Estat una “autogestió financera major”. També posaran sobre la taula la necessitat de reforçar el Servei d’Atenció als Immigrants, Estrangers i Refugiats (SAIER), que es troba “col·lapsat”. En la mateixa línia, sol·licitaran al govern Colau que pressioni l’executiu de Pedro Sánchez per aconseguir la regularització dels immigrants que viuen al país.

Finalment, els republicans han engegat la campanya Impulsem l’endemà, amb què llancen diversos reptes de cara al retorn a la normalitat de Barcelona. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa