Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC reclama més policia al Besòs per frenar les ocupacions
  • CA

El grup municipal d’ERC reclama al govern d’Ada Colau que incrementi la presència de la Guàrdia Urbana al barri del Besòs. Els republicans presentaran la seva reivindicació al plenari de gener arran dels episodis de tensió d’aquest cap de setmana a la zona, quan un home es va atrinxerar en un pis i va ferir diverses persones. Així, demanen un pla de xoc en matèria de seguretat i mediació i també un estudi dels immobles propietat de bancs.

“Exigim al govern municipal que, en coordinació amb Mossos, reforci els operatius policials per donar una resposta més ràpida i efectiva davant d’aquesta problemàtica”, ha afirmat la portaveu adjunta d’ERC, Elisenda Alamany, en declaracions al TOT Barcelona. També ha demanat que el consistori exigeixi a les entitats financeres que posin els seus pisos a lloguer o els cedeixin a l’administració pública.

“Necessitem més mediadors al Besòs i incrementar la presència d’agents de la Guàrdia Urbana per garantir la convivència al barri, així com treballar des de les diferents administracions per accelerar els processos judicials”, ha assegurat Alamany.

Els republicans treuen pit del Compromís pel Besòs-Maresme que van acordar amb el govern a principis de mandat, que té per objectiu revertir la degradació del barri i l’escassetat d’actuacions municipals. Per a Alamany, el govern municipal ajorna en excés la posada en pràctica del pacte i assegura que els veïns esperen solucions: “Fa mesos que ens vam trobar amb el veïnat i ens van ajudar a definir millor quin tipus de mesures necessiten. Mentrestant la realitat s’imposa i el barri demana intervencions per part de l’Ajuntament de manera urgent”.

Segons el grup municipal d’ERC, l’activitat de les màfies d’ocupació i delinqüència que operen al Besòs s’ha incrementat les darreres setmanes. Els immobles més buscats per aquestes xarxes són els que pertanyen a entitats financeres, on sol ser més lent desencallar les ocupacions. Per frenar aquesta onada reclamen “intervenir amb contundència” amb un pla de xoc triple.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa