Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC reclama a Colau que convoqui ja un ple extraordinari per abordar la situació d’emergència
  • CA

El grup municipal d’Esquerra Republicana ha reclamat al govern d’Ada Colau que convoqui un ple extraordinari “el més aviat possible” per abordar la situació d’emergència a la ciutat arran de la Covid-19. Des del principal grup a l’oposició no veuen amb bons ulls haver d’esperar a poder celebrar un ple presencial ja que troben a faltar “un espai institucional” i veuen el consistori “desaparegut” com a institució. Així, reclamen que es faci virtualment i apunten que l’alcaldessa té la potestat de convocar un ple extraordinari en 48 hores.

“Hem de poder debatre sobre el que està passant, no per passar comptes sinó per millorar el que s’està fent”, ha defensat Maragall en un esmorzar telemàtic amb periodistes. El regidor Jordi Coronas ha posat com a exemple el ple metropolità que l’AMB ha convocat per aquest divendres. El Parlament de Catalunya també ha celebrat plens i comissions per videoconferència. En esclatar la crisi la Junta de Portaveus va decidir no celebrar el ple de març, previst pel dia 27, sense plantejar de moment una nova data per recuperar-ne el contingut. Els republicans insisteixen que no volen el ple per qüestionar l’acció del govern en un moment complex com l’actual sinó que volen que sigui “propositiu” i “per fer pinya”.

Els republicans reivindiquen poder parlar al ple de com s’està cooperant amb les altres administracions o com estan funcionant els serveis municipals i la ciutat però també quin impacte pot tenir en els pressupostos la crisi del coronavirus, entre altres. ERC assumeix que hi ha “afectacions i disminucions d’ingressos significatives” en els comptes, segons les “primeres estimacions” que han fet. L’aturada de l’activitat econòmica modifica la previsió d’ingressos a través de taxes i impostos i les necessitats sobrevingudes de suport a la ciutadania i al teixit econòmic local obligaran a mobilitzar inversió no prevista. Caldrà, doncs, refer els números pactats al març en l’aprovació a quatre bandes entre Bcomú, PSC, ERC i JxCat.

Fonts del grup apunten que el contacte virtual amb l’equip de govern durant aquests dies de confinament s’ha limitat a un whatsapp diari, l’esmentada reunió de la Junta de Portaveus i una reunió de l’alcaldessa amb els presidents dels grups municipals. “És difícil parlar amb ells, tenen molta feina, però no hi ha el nivell de relació esperable i que hauria d’existir donada la situació”, afegeixen. Per tot això faran arribar la proposta del ple extraordinari al regidor de Presidència, Jordi Martí, que és qui vehicula actualment la relació amb l’oposició. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa