Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC reclama a Colau un pla de rescat per l’escena cultural barcelonina
  • CA

El grup municipal d’ERC proposarà al govern d’Ada Colau un pla de rescat del món cultural de Barcelona, en el que participin totes les administracions. “La resiliència del sector cultural té un límit”, ha advertit la regidora Gemma Sendra, en un comunicat difós aquest dilluns. L’actor i president de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya, Àlex Casanovas, ha acompanyat als republicans en la presentació de la mesura: “Cal incentivar que s’utilitzin els espais municipals per donar sortida a les produccions que s’han cancel·lat, o treballar perquè Barcelona ofereixi lloguers molt assequibles als espais culturals”.

El pla de rescat cultural és una de les mocions que ERC preveu presentar aquest dimarts a la comissió municipal de Cultura i Esports. La proposta es basa en 4 pilars: més coordinació entre governs, ajudes més àgils, nous instruments de suport i lideratge barceloní per demanar a l’Estat que es comprometi més amb la cultura de la capital catalana. També inclou l’obertura d’una Oficina Ciutadana de la Cultura per facilitar als professionals la tramitació de subvencions i la creació d’una unitat especialitzada fins de Barcelona Activa i el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) per atendre al sector creatiu.

Casanoves també ha fet èmfasi en “l’exempció de taxes municipals durant el període en què els teatres i espais culturals han estat tancats, i comprovar que els ajuts i les compensacions que reben les companyies i productores per les cancel·lacions també arriben proporcionalment als artistes i tècnics”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa