Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC Barcelona farà primàries el 27 de maig per triar candidat per al 2023
  • CA

ERC de Barcelona ha donat el tret de sortida al procés d’eleccions primàries per triar un candidat per a les eleccions del maig del 2023. Així ho ha anunciat el partit en un comunicat, que ha posat data per al proper 27 de maig. Segons el reglament, en tornar de la Setmana Santa, el 20 d’abril s’obrirà el termini per a la recollida d’avals dels candidats, que hauran de comptar amb el suport del 10% de la militància d’ERC Barcelona o amb l’aval de l’Executiva Regional.

Un cop proclamades les candidatures, el 6 de maig, s’establirà un període de presentació i campanya interna dels diferents projectes, que clourà el divendres 27 de maig amb una jornada electoral. L’actual líder d’ERC, Ernest Maragall, ha anunciat que es presentarà a les primàries i optarà a tornar a ser l’alcaldable republicà.

En un comunicat, la secretària general d’ERC – Barcelona, Anna Nebreda, ha recordat que amb l’inici del procés per triar la persona candidata “fem un pas més per assolir la transformació republicana que la ciutat tant necessita”. ERC afronta les eleccions amb l’objectiu de “governar i construir una Barcelona més justa, feminista, verda i democràtica”, i insisteix que “després d’anys amb un govern municipal sense rumb, un canvi republicà és el que els barcelonins i barcelonines necessitem per recuperar la il·lusió en la ciutat”.

Segons el darrer baròmetre municipal, el partit d’Ada Colau guanyaria avui les eleccions amb una intenció de vot directe del 14,8%, quatre punts i mig per sobre d’ERC que obté un 10,2% i amb el PSC en tercer lloc, amb un 7,4% i deixant-se pel camí dos punts. En el sondeig de l’estiu, ERC havia aconseguit desfer l’empat tècnic que va assolir amb BComú a les eleccions municipals del 2019 i apareixia com a primera força en solitari amb una intenció directa de vot del 13,8%, mentre que els Comuns arribaven al 12,3%.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa