Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC empeny el govern Colau a suavitzar el macropla urbanístic de Gràcia
  • CA

Menys afectacions, solucions per al veïnat i un avançament del pla per a la plaça Joanic. Aquest és el botí que ha exhibit ERC a Barcelona després de negociar amb el govern d’Ada Colau una reformulació la Modificació de Pla Metropolità General (MPGM) per a Gràcia, que havia generat un moviment de protesta veïnal i que finalment els republicans han aconseguit portar a votació la setmana vinent a la Comissió d’Urbanisme.

El 2021, els graciencs es trobaven sobre la taula un macropla urbanístic impulsat pel govern municipal d’Ada Colau i que ja estava en marxa. La Modificació de Pla Metropolità General (MPGM) per a Gràcia contenia aspectes que van generar un rebuig gairebé unànime del teixit associatiu del disctricte, que va unir forces i va arribar a recollir signatures contra el pla. Entre les protestes més repetides hi havia els dubtes davant del mètode amb què es pretenia augmentar l’habitatge públic, la por a perdre una part del patrimoni gracienc, l’exclusió d’una part del territori i la sorpresa amb què les entitats s’havien trobat el pla quan ja estava en plena tramitació.

Els republicans han anunciat en roda de premsa que han aconseguit el compromís verbal del govern municipal per rebaixar el nombre d’afectacions i per aportar solucions al veïnat, que es portaran a votació. “Què hagués passat si no arribem a baixar al carrer, bisturí en mà i parlant amb els veïns?”, s’ha preguntat la regidora Elisenda Alamany.

Les línies principals que Esquerra ha defensat se centren en dos eixos: una major i més efectiva protecció del patrimoni del districte i aportar previsions reals sobre habitatge de protecció oficial (HPO). “Les previsions d’HPO que feia el govern eren irreals i poc rigoroses”, ha afirmat Alamany, recordant que el govern preveia 2.000 HPO nous.

La plaça Joanic, inclosa en el macropla fruit de la negociació d’ERC

Segons ha explicat ERC, queda clar que els únics HPO que es podrien materialitzar de manera directa serien a través de la reserva del 30% en sòl urbà consolidat, amb noves construccions i grans rehabilitacions a partir de 400m2, i a través d’HPO en planta baixa, tot i que es preveuen poques HPO acollides a aquest mecanisme.

Els republicans també han aconsegut que en l’articulat de la MPGM s’inclogui una addenda per afegir un avanç de pla sobre Joanic. El text preveurà que es porti a votació a l’abril la modificació de la plaça, amb tres escenaris possibles que s’hauran de treballar amb el veïnat, per tal d’aconseguir una aprovació inicial abans que acabi el present mandat”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Franck BCN a gener 10, 2022 | 23:49
    Franck BCN gener 10, 2022 | 23:49
    Tot el què toca la.Colau, ho fa.malbé o destrossa.....el seu despotisme ja fa pena o fàstic, ja no sé..

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa