Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC exigeix a Colau i Collboni que reclamin a Madrid els 122 milions no transferits
  • CA

L’Estat no només incompleix amb Catalunya pel que fa a inversions. També ho fa, i de forma més sagnant, amb l’Ajuntament de Barcelona. Tal i com ha detallat el TOT Barcelona, l’Ajuntament va preveure que el Govern espanyol li transferiria 124 milions extres el 2021, però només va rebre 2,3 milions, l’1,8% de la quantia prevista. Aquestes aportacions són al marge dels pagaments corrents de l’administració espanyola a l’ens local, en concret, 1.130 milions d’euros el 2021, dels quals es van liquidar 1.113 milions, el 98,6%.

ERC demana explicacions al bipartit

“O bé el govern municipal va mentir amb les xifres, o bé l’Estat ha assolit una quota encara més escandalosa de menysteniment cap a Barcelona”, ha aasenyalat aquest diumenge el regidor d’ERC Jordi Castellana. Però a més, ERC explica en un comunicat que ha tingut accés per la via d’al·legacions, després que el govern municipal no n’ha facilitat les dades.

“Cal que el govern Colau-Collboni exigeixi als seus companys del govern de l’Estat la transferència immediata d’aquests 122 milions contemplats que falten”, insisteixen els republicans. “És inacceptable que només s’executin un 1,8% de les transferències de capital estatal que hi havia contemplades al pressupost de la ciutat. Sigui com sigui, volem explicacions”, diu el regidor d’ERC, que exigeix al bipartit que doni una resposta a les seves peticions de transparència.

Que PSC i Comuns reclamin els 122 milions

Però a més d’explicacions, ERC vol que els 122 milions que falten tornin a Barcelona. “Cal que el govern Colau-Collboni exigeixi als seus companys del govern de l’Estat la transferència immediata d’aquests 122 milions contemplats que falten”, insisteix Castellana.

Sobre el balanç d’execució de l’acord pressupostari de 2021, els republicans també han volgut destacar que el govern municipal només ha executat 64,7 milions dels 186,9 milions previstos per invertir en despesa social i en polítiques per fer front a la crisi econòmica i social derivada de la pandèmia.

Madrid, menys eufòrica

 l’Ajuntament de Madrid va ser molt més escèptic amb l’ajut que Sánchez pugués concedir-li. De fet, el govern municipal del PP i Cs no n’esperava cap, al marge dels fons ordinaris i la part de la recaptació dels tributs estatals que els municipis perceben. En el cas de la capital de l’Estat, les transferències corrents van pujar a uns 1.585 milions d’euros.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Barceloní. a juliol 04, 2022 | 07:57
    Barceloní. juliol 04, 2022 | 07:57
    Podeu anar fent el paperet; tothom -i vosaltres els primers- sap que no en rajaran ni cinc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa