Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC a Colau: “Barcelona no pot donar l’esquena al sentit comú del país”
  • CA

ERC pressiona a l’alcaldessa Ada Colau perquè l’Ajuntament de Barcelona es signifiqui en la reacció de les institucions catalanes a la sentència de l’1 d’Octubre. “Barcelona ha d’estar a l’alçada, tenim una responsabilitat”, ha defensat la portaveu adjunta dels republicans al municipi, Elisenda Alamany, en una atenció als mitjans després de la compareixença d’Ada Colau, en què ha cridat al diàleg però no ha avançat cap mesura ni acte oficial. 

Alamany ha argumentat que la ciutadania ha sortit al carrer i que “Barcelona no pot donar l’esquena al sentit comú del país”. Ha recordat l’aprovació a la comissió de Presidència de setembre, en la que ERC, JxCat i BComú van votar a favor d’una reacció institucional, que no recolza l’altre soci de govern, el PSC. “Demanem complir el mandat aprovat a la comissió per donar forma al 80% de la societat que està a favor de construir el nostre futur”, ha sostingut la regidora. “Barcelona ha de liderar una resposta insitucional i la primera passa ha de ser la paralització de l’activitat institucional”. Precisament aquesta setmana estaven previstes les 4 comissions municipals d’octubre –dimarts i dimecres– i la setmana vinent tocaria celebrar el ple municipal.

Sobre la sentència en sí, Alamany l’ha qualificat de “no només duríssima sinó injusta” i ha advertit que “és una aberració que marcarà un abans i un després en la història de la democràcia espanyola”. També ha fet menció especial a la condemna de 10 anys i mig per a Quim Forn: “Estem commoguts per la situació d’un regidor d’aquest consistori i enviem el nostre escalf als companys de JxCat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa