Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC apressa Colau perquè activi la nova ordenança sobre pisos turístics
  • CA

El portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Coronas, ha demanat aquest dilluns que l’ordenança per regular l’ús turístic dels habitatges (HUTS i llars compartides) entri en vigor abans del mes de març de 2021. Ho ha dit en una roda de premsa telemàtica amb la portaveu adjunta dels republicans, Elisenda Alamany, en la qual ha defensat que l’ordenança és “urgent per a acabar amb l’especulació i el negoci turístic davant una emergència residencial que s’ha accentuat durant la pandèmia”. A més, el regidor ha especificat que aquesta norma hauria de tenir com a objectius principals afavorir el retorn d’habitatges al parc de lloguer de la ciutat, així com evitar l’ús turístic de les llars compartides, fent que es prioritzi l’ús residencial.

Els republicans s’han mostrat crítics amb la gestió del govern municipal en relació al compliment dels acords que es prenen en el consistori, parlant de “desencantament i descontentament”. “Entenem que a vegades hi ha coses que no es poden executar o que s’endarrereixen. Però no s’ha fet cap reunió de seguiment de pressupost. No pot ser que no se’ns posi al dia, a pesar que l’hem demanat”, ha conclòs Corones.

Alamany ha incidit en el fet que el govern municipal “no ha estat a l’altura”, i ha expressat la seva decepció amb la gestió i amb el compliment dels compromisos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa