Envestida del PP valencià contra l’Ajuntament per tractar les Falles de “festa dels Països Catalans”

Els populars critiquen que una exposició situï les festes valencianes com a "focs festius dels Països Catalans"

El PP exigeix ​​que el govern valencià reclami a l’Ajuntament de Barcelona la retirada de la consideració de les Falles de València com “focs festius dels Països Catalans” en una de les exposicions itinerants del Museu Etnològic i de Cultures del Món (MUEC), dependent del consistori que dirigeix ​​Ada Colau. Amb aquesta proposició urgent, els populars volen que tots els partits de les Corts emplacin el Consell a exigir-ho “per respecte a les Falles”. La iniciativa es podria debatre abans de la festa si la majoria hi dóna suport, com han destacat la síndica de PP, Isabel Bonig, i la regidora i portaveu a l’ajuntament valencià, María José Catalá.

No obstant això, el PP adverteix que “el partit socialista valencià aborda aquesta qüestió amb una mica de conya”, davant l’afirmació que va fer aquest dimarts el seu portaveu parlamentari, Manolo Mata, ironitzant: “Anem a per ells: els calçots són els nostres, la coca d’Oliva és abans que la pizza i l’escudella és probablement un bullit millor que el madrileny i que el valencià”.

“No podem aparèixer com a triomfadors per la declaració de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Unesco, que es va iniciar amb el PP a la Generalitat i Rita Barberá com a alcaldessa i prendre’ns a conya alguna cosa que ofèn als fallers”, ha reivindicat Catalá, per afegir que el síndic socialista “potser és dels que passen les Falles a la neu”.

El PP es pregunta així si el govern del Botànic II (PSPV, Compromís i Unides Podem) està “orgullós de les Falles o no” i si aquests partits s’ho creuen. La seva intenció és que el Consell es dirigeixi a Barcelona “en un to absolutament respectuós i amb tot el respecte a les festes de foc catalana”. La proposta arribarà a totes les diputacions i ajuntaments, especialment al de València, perquè es debati en els plens de març. “No és una qüestió de fer-ho exageradament, és de demanar respecte”, ha insistit la diputada popular.

Nou comentari