Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Ensurt amb un autocar la nit que Meridiana Resisteix celebra 2 mesos de talls
  • CA

El tall nocturn de la Meridiana compleix dos mesos aquest dissabte i un ensurt amb un autocar ha posat en evidència l’animadversió d’alguns conductors i veïns afectats per la protesta diària. El conductor d’un autocar, clarament enutjat amb els manifestants, ha intentat obrir-se pas i creuar el cordó de manifestants per continuar el seu trajecte.

Els participants a l’acció de Meridiana Resisteix no s’han apartat, amb el conseqüent risc d’atropellament. Mentre s’intercanviaven insults, tant el conductor com els activistes han reclamat a la policia que intervingués, en un cas per deixar-lo passar i en l’altre per multar el vehicle. Finalment agents dels Mossos d’Esquadra han ordenat a l’autocar que fes marxa enrere i desistís de travessar el tall. 

La convocatòria d’aquesta nit havia de ser sobretot festiva i convidava als participants a portar guixos de colors per pintar l’asfalt. Aquest diumenge està prevista la celebració de l’assemblea que cada setmana evalua l’acció i en decideix el futur immediat. Des de la setmana passada, quan l’ANC va comunicar als Mossos la protesta, el tall està ‘legalitzat’ i el trànsit es desvia amb antel·lació pels carrers de l’entorn, el que resta molta visibilitat a les pancartes i reivindicacions dels manifestants. El debat sobre la conveniència de mantenir aquestes comunicacions és fort dins del moviment, que també discuteix –internament al tall d’aquest divendres i en públic al ple de Nou Barris, per exemple– l’afectació que causa en els comerços i veïns de Fabra i Puig.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: jg a desembre 15, 2019 | 18:06
    jg desembre 15, 2019 | 18:06
    y así hasta la independencia....
  2. Icona del comentari de: Joaquim a desembre 15, 2019 | 20:36
    Joaquim desembre 15, 2019 | 20:36
    El meu total suport, per escrit i si cal davant d'un jutge, al conductor del vehicle. Alguna gent es pensa que Catalunya comença i acaba en ells.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa