Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els Mossos neguen que atribueixin a dues persones el fet pel qual s’ha condemnat Marcel Vivet

 Els Mossos d’Esquadra, a través d’un comunicat, han negat aquest vespre que estiguin atribuint el mateix fet pel qual s’ha condemnat Marcel Vivet a cinc anys de presó a dues persones diferents. La policia catalana ho ha afirmat després que Alerta Solidària hagi indicat que el cos va iniciar una investigació paral·lela a la de Vivet que acusa un altre jove dels mateixos fets. El cas del segon jove, que Alerta Solidària considera pràcticament idèntic al de Vivet, encara no ha arribat a judici, però també se l’acusa de desordres públics i atemptat a l’autoritat. Els Mossos, en canvi, diuen que a la manifestació del 27 de setembre del 2018 un agent de la Brigada Mòbil va ser agredit per dos joves, Vivet i l’altre, i que els expedients són diferents.El cos recorda que en el marc d’aquella manifestació diverses persones estaven fent atacs, cops de pal i llançaments de pintura a la línia policial. Ara bé, Alerta Solidària insisteix que només es presenta una lesió.

Un dels agents de l’Àrea de Brigada Mòbil va rebre diversos cops de pal i va veure “clarament” un dels atacants. Posteriorment va relatar els fets en un informe, que el cos anomena “minuta policial”, on explicava que un dels cops l’havia rebut al canell.

Després, en l’anàlisi posterior de la manifestació i de les imatges enregistrades del fet, la Unitat d’Investigació de la Comissaria General d’informació, va identificar una segona persona que “havia donat diversos cops al casc” del mateix agent.

Arran d’això es van instruir “per separat” dues causes, una amb la minuta original contra qui li havia fet el cop al canell i, una segona amb l’altra presumpta agressió. En aquesta segona, afegeixen els Mossos, es fa constar una còpia de la minuta de la primera, atès que correspon al mateix moment dels fets.

Finalment, els Mossos afirmen que s’ha informat d’aquests extrems i d’aquest procediment al jutge en diligències.Alerta Solidària, en canvi, denuncia un cas intencionat de “duplicitat” i pràctica “corrupta” en les investigacions i demana la revocació de la sentència immediata contra Vivet, l’arxiu i absolució de l’altre investigat i una “depuració” de responsabilitats al cos policial i a la Generalitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa