Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els mercats municipals, preparats per convertir-se en macrocol·legis electorals
  • CA

El Mercat de Sant Antoni es prepara aquest dissabte a la tarda per ser un dels macrocol·legis electorals a Barcelona en les eleccions del 14-F. Els operaris han muntat les 29 meses als passadissos dels quatre braços del recinte –Tamarit, Manso, Comte Urgell i Comte Borrell– i un equip de desinfecció ha fumigat taules, cadires i urnes per mantenir la zona lliure de virus. El Mercat de Sant Antoni agruparà quatre col·legis electorals, cadascun amb entrades i sortides diferenciades, perquè els 17.000 electors que hi podran votar no es trobin i s’evitin les aglomeracions.

“En total, set mercats de Barcelona acolliran 10 col·legis electorals”, ha precisat Genís Arnàs, cap de Mercats de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB). El Mercat de Sant Antoni serà el més gran amb diferència i els altres sis mercats que també seran col·legis electorals –Sants, Hostafrancs, Ninot, Concepció, Abaceria i Sagrada Família– tindran les meses als passadissos de les parades d’alimentació.

Col·locació de taules per a les eleccions del 14-F al Mercat de Sant Antoni / ACN

L’Ajuntament de Barcelona ha previst un dispositiu especial de neteja per desinfectar els espais en plena jornada electoral. “Hi haurà una brigada de neteja durant tot el dia a cada mercat que farà repassos constants cada dues hores com a mínim i cada vegada que hi hagi un ús de la cabina de vot secret”, ha precisat Arnàs, que també ha ressaltat que el muntatge de les taules i urnes del 14-F no ha alterat la jornada de dissabte als set mercats municipals de Barcelona.

“Han pogut obrir en el seu horari habitual. El nostre compromís amb els paradistes ha estat que podien funcionar amb normalitat avui dissabte i també podran obrir sense problemes el dilluns 15”, ha recalcat el cap de Mercats de l’IMMB. En paral·lel, fins a 23 pavellons municipals de Barcelona també se sumen com a seus electorals en aquestes eleccions excepcionals marcades per la pandèmia de covid-19. En total, Barcelona tindrà 365 col·legis electorals aquest 14-F, 94 més que en les últimes eleccions generals del 2019.

Els tècnics col·loquen taules i urnes als passadissos del Mercat de Sant Antoni / ACN

4 de cada 10 electors votaran en un col·legi diferent el 14-F

Entre els punts de votació que s’han descartat per massa petits i els nous que s’han afegit, gairebé 4 de cada 10 electors de la capital catalana votaran en un col·legi diferent a l’habitual. Els punts més nombrosos són centres educatius públics –152–, així com equipaments municipals (95) i biblioteques (12). També hi ha 58 espais privats, una vintena més que en els últims comicis. La majoria dels privats són escoles, però hi ha també l’Auditori del Barça, l’AXA Diagonal o diversos centres cívics de la Caixa.

Una de les novetats és que s’ha fixat un màxim de 800 electors per mesa, molt per sota dels 1.500 que hi ha habitualment. Les taules seran de 4 metres per garantir les distàncies entre membres de la mesa i hi haurà un miler de voluntaris de l’Ajuntament que vetllaran pel compliment de les mesures anti-covid. A banda dels voluntaris, es preveu una mobilització de 1.000 agents de la Guàrdia Urbana i unes 200 persones en serveis auxiliars. En total, 2.200 persones sense comptar la brigada de neteja. I és que no només està prevista la neteja i desinfecció dels punts de votació sinó també de la via pública pròxima als col·legis electorals.

Més notícies
La gerent de l'Ajuntament de Barcelona, Sara Berbel / Europa Press
La gerent municipal: “Hem fet un gran esforç per tenir menys electors per taula”
Notícia: La gerent municipal: “Hem fet un gran esforç per tenir menys electors per taula”
Comparteix
Sara Berbel ressalta que l'Ajuntament ha posat a disposició espais municipals per facilitar les eleccions del 14F
Alguns EPIs i material de protecció que s’utilitzaran a Barcelona en les eleccions del 14-F / ACN
Un barceloní denuncia que algú ha votat per correu per ell
Notícia: Un barceloní denuncia que algú ha votat per correu per ell
Comparteix
Finalment va aconseguir que el seu vot consti com el legítim i que s'investiguin els fets

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa