Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els grups municipals insten l’estat a posar data al Corredor Mediterrani

Els grups municipals han fet pinya per demanar a l’estat espanyol la posada en marxa i finalització d’una infraestructura històrica com el Corredor del Mediterrani abans de 2026. La proposta, presentada per Junts, ha estat aprovada per unanimitat al plenari. “És una infraestructura cabdal, sinònim de progrés i sostenibilitat” ha recordat Jordi Martí Galbis, portaveu de Junts, en relació als nombrosos retards i incompliments que acumula així com a una demanda de 25 anys.

Martí ha esmentat la recent trobada amb un miler d’experts, representants institucionals i empresaris per reclamar d’una vegada per totes que es posi fil a l’agulla a una infraestructura sistemàticament menyspreada per sis governs espanyols i vuit ministres de Foment, que han apostat per “un desenvolupament radial, obsolet i centralista” en què tot ha de de passar necessàriament per Madrid. Segons Martí Galbis, aquesta infraestructura suposarà un augment del 29% del transport de mercaderies i, de retruc, la reducció de mobilitat de 130.000 vehicles permetrà estalviar 900.000 tones anuals de CO2.

Suport unànime de tots els partits

Max Zañartu, regidor d’ERC, és partidari de la construcció d’aquest eix tot però ha alertat que fer-ho no és simplement afegir un tercer carril sinó que també cal preveure escenaris futurs de saturació . Des del grup municipal republicà sostenen que aquest és un projecte que “ha d’anar avançant” i no es pot concebre pas com un projecte tancat.

De la seva banda, Francisco Sierra López, regidor de Cs, veu amb bons ulls la iniciativa però ha acusat Martí Galbis de “victimisme” en considerar que si a Junts “li haguessin interessat de veritat les infraestructures de Barcelona” hauria insistit quan era al Govern per tal de desbloquejar projectes clau, com ara finalitzar la línia 9 del metro. Eva Parera, de Valents, i la regidora no adscrita, Maria Magdalena Barceló, han coincidit amb la postura del regidor del partit taronja.

Des del PP, Óscar Ramírez, ha manifestat que l’obra serà clau per a connectar Catalunya i l’Estat amb la resta d’Europa i ha admès que no es pot consentir un retard més.

Laia Bonet escombra cap a casa i Janet Sanz ho veu des de l’òptica verda

A més, Laia Bonet (PSC) ha aprofitat per posar en valor l’aposta per aquesta obra i la inversió que el govern de l’Estat ha realitzat els últims anys. Finalment, Janet Sanz, segona tinenta d’alcalde de l’Àrea d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, està convençuda que quan l’infraestructura estigui a punt convertirà Barcelona “en la porta d’Europa de la mobilitat sostenible“. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa