Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els alcaldes del Besòs planten els veïns
  • CA

Veïns i polítics havien de celebrar una gran reunió aquest dimarts 22 de desembre per la “construcció d’una governança metropolitana de l’Eix Besòs” que impulsi aquesta zona de rendes baixes i problemes socials crònics. Quatre dels cinc màxims dirigents municipals, però, no van comparèixer a la cita. I els veïns, indignats, van preferir postposar la reunió fins que els alcaldes es comprometin amb claredat.

“La convocatòria de la reunió va ser des del principi als alcaldes i alcaldesses dels diferents ajuntaments, i amb aquest objectiu s’han gestionat calendaris i protocols”, exposen en un comunicat conjunt les 8 plataformes veïnals implicades, que agrupen vora 200 entitats de barri de Barcelona, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Montcada i Reixac i Sant Adrià de Besòs.

Els alcaldes convocats eren de diferents partits: Ada Colau (Bcomú), Xavier Garcia Albiol (PP), Joan Callau (PSC), Núria Parlón (PSC) i Laura Campos (En Comú Podem). Únicament Callau es va mantenir en la convocatòria final, indiquen a aquest diari fonts de la CONFAVC.

Els veïns veuen “impossible assolir els objectius proposats” si no compareixen a la trobada representants de màxim nivell. No reneguen del treball dels tècnics per afinar detalls, però volen que càrrecs electes destacats que puguin validar acords ferms “a l’alçada de les necessitats apressants de la zona”. “Aquest any més que mai ha quedat clar que la realitat metropolitana s’imposa però la governança que tenim és feble i la fragilitat dels nostres barris creixent”, adverteixen. Posen com a exemple la nau que ha cremat a Badalona: “Fa d’aquest diàleg una necessitat urgent, insistim en la necessitat de definir prioritats i arribar a compromisos“.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa