La CUP vol tornar a tenir representació a l’Ajuntament de Barcelona després de perdre els seus tres regidors i quedar-se fora a les eleccions del 2019. La formació anticapitalista vol presentar una candidatura per “recuperar” Barcelona i constituir-se en una alternativa que lideri un canvi de rumb a la ciutat, ja que consideren que el model actual és “excloent” i “insostenible”. El partit, que encara no ha decidit amb quines sigles es presentarà ni ha triat candidat, ha apostat per cares conegudes per donar a conèixer el seu projecte.

Eulàlia Reguant, exregidora a l’Ajuntament i portaveu de la CUP al Parlament, i el diputat Carles Riera han avançat que el partit començarà a treballar la candidatura a les eleccions del 2023 a partir del mes de novembre. “La CUP torna amb la força dels seus militants i després d’anys d’analitzar els impactes de la marca Barcelona”, ha explicat Reguant. “És necessària una alternativa de ciutat, un canvi de rumb, i que la pandèmia i la crisis no suposin una nova excusa per intensificar un model de ciutat caduc, insostenible i excloent”.

La intenció de la formació anticapitalista és posar en marxa assemblees obertes a tots els barris per començar a definir el model de ciutat i treballar els noms que formaran part de la candidatura, ja que tant Reguant com Riera han assegurat que es quedaran al Parlament fins que hi hagi noves eleccions. Sota el lema “Tombem la ciutat dels voltors. Recuperem Barcelona”, es posarà en marxa una campanya amb diferents temes de debat per definir el model de ciutat que volen i han promès “aixecar les catifes i destapar qui mana a Barcelona i amb quines complicitats”.

Ciutat intervinguda

La CUP ha denunciat que BComú i el PSC no han tingut “cap intenció de canviar el model de ciutat” en els últims sis anys de govern i ha criticat que durant els mandats d’Ada Colau el preu de lloguer s’ha disparat un 40% i el nombre de turistes ha augmentat un 27%. “Barcelona és una ciutat permanentment intervinguda per l’Estat i sotmesa als poders dels lobbies” com el Gremi de Restauració o el Consorci Turisme de Barcelona. La formació també ha criticat que la ciutat visqui sota l’amenaça permanent dels creuers i, en canvi, s’hagin fet polítiques de mínims en qüestions d’habitatge.

Per la seva banda, Riera ha alertat que Barcelona ja “no és la ciutat dels prodigis, sinó de l’especulació i la precarietat” i que la CUP vol tornar a l’Ajuntament per recuperar-la i tornar-la als veïns. “Han construït una ciutat aparador, una franquícia al servei del gran capital i de l’especulació internacional”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Horaci a octubre 19, 2021 | 18:20
    Horaci octubre 19, 2021 | 18:20
    Per lo vist ja no en tenen prou d'emmerdar a fora, ara volen emmerdar des de dins
  2. Icona del comentari de: Pepet a octubre 19, 2021 | 18:44
    Pepet octubre 19, 2021 | 18:44
    Només cal que els curts de gambals de l'ANC no es dediquin a promocionar candidatures fantasma, com van fer en les darreres eleccions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa