El Govern critica la Junta Electoral per prohibir la roda de premsa de Forn

Meritxell Budó ha acusat a la JEC de prendre “decisions arbitràries”

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, creu que la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) de no permetre la roda de premsa de Joaquim Forn a l’ACN respon a “decisions arbitràries”. De fet, Budó ha acusat a la JEC de “seguir amb aquesta manera de fer que va més enllà de criteris jurídics” a l’hora de dictar les resolucions. 

La consellera de la Presidència ha afirmat que la prohibició de l’alcaldable de JxCat a Barcelona per fer la roda de premsa “no respon a cap criteri jurídic”. Per això, ha acusat al tribunal de basar-se en “criteris polítics” per decidir que “uns poden fer rodes de premsa, i els altres no”. Budó ha fet aquestes declaracions en una visita institucional a la Delegació de la Generalitat de Catalunya a Girona.

L’europeisme de Catalunya

A més, la consellera també ha defensat “la voluntat europeista” de Catalunya, després de les acusacions d’algunes formacions, que han insinuat que el sobiranisme català podria ser un projecte que va en contra de la Unió Europea (UE). Budó ha recordat que “als anys 80, mentre Catalunya mirava cap a Europa, l’estat espanyol encara mirava cap a Sud Amèrica, amb l’esperit colonitzador que no han acabat de superar”.

La portaveu del Govern ha justificat que Catalunya cregui en el projecte comunitari perquè veu en la Unió Europea “una oportunitat de justícia i de garantir els drets democràtics”. De tota manera, Budó ha lamentat que l’UE no acabi de “donar resposta” a alguns dels conflictes “que tenen lloc a les portes d’Europa”, en referència a la manca d’una política comunitària durant la crisi de refugiats.

Més informació

Nou comentari