Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La CUP contesta a Colau que no donarà “xecs en blanc” per formar govern
  • CA

La candidata de la CUP a l’Ajuntament, ​​Anna Saliente, ha assegurat: “Hem dit clarament que en cap moment donarem cap xec en blanc”, després que l’alcaldessa i candidata per BComú, Ada Colau, considerés “molt bona notícia” que la CUP no descarti entrar en un executiu municipal.

En roda de premsa a l’ACN, Saliente ha destacat que pel que fa a que la CUP sigui determinant i clau de la governabilitat al consistori, “les formes amb què es pot condicionar no només tenen a veure amb pactes de govern”, sinó que hi ha altres formes de determinar la governabilitat de l’Ajuntament.

Preguntada sobre les línies vermelles d’un eventual pacte, ha avisat: “No hem parlat en cap moment de quines seran les línies vermelles”, un assumpte que s’abordarà més endavant amb els resultats de les eleccions a la mà, quan col·lectivament es busqui una estratègia per fer avançar el seu programa de ruptura.

No obstant, ha precisat que, com a línies vermelles a una eventual aliança amb Colau, els fa estar alerta la municipalització de l’aigua i també l‘acostament de Colau el PSC en un “anomenat pacte progressista” que té la vocació de perpetuar el mateix model, ha lamentat.

Ha criticat a Colau per la insuficiència de les polítiques socials, d’habitatge i contra el turisme, amb uns efectes “menors dels que s’esperaven” i poca capacitat del govern municipal de revertir la situació en favor dels veïns.

També ha retret a Colau la criminalització de la vaga de treballadors de TMB; haver-se posat al costat de les associacions de comerç, que no dels comerciants, en l’abordatge dels manters, i la seva neutralitat en benefici de l'”opressor” en relació a l’1-O.

Dissolució del Consorci de Turisme

Saliente ha advocat per la dissolució del Consorci de Turisme de Barcelona i que les decisions en matèria turística es prenguin directament des de l’Ajuntament, i ha criticat l’especulació turística i inmobiliària que es dóna sota la Marca Barcelona, amb la qual “cal acabar”, com amb els grans esdeveniments culturals, ja que són pols d’atracció turística.

Com a mesures contra el turisme, ha citat que “cal aturar la construcció de les dues terminals” previstes al Port, que, segons els seus càlculs, incrementaran de 3 a 4,4 milions el desembarcament de creueristes anuals a la ciutat, així com la municipalització de serveis com el Bus Turístic.

Preguntada per la seva opinió sobre l’ocupació d’habitatges, ha dit que “és una forma de lluitar pel dret a l’habitatge”, i que les assemblees de barri amb les que estan en contacte constaten que els casos d’ocupació de pisos de petits forquilles són mínims.

Ha afegit que “no cal construir més a la ciutat de Barcelona” davant la presència de milers de pisos buits a la ciutat, i ha indicat que la construcció ha de venir després de l’expropiació de pisos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa