Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Bou demana un cara a cara a Colau perquè tindrà “més salsa” que el de Maragall i l’alcaldessa
  • CA

Després que la candidata a la reelecció, Ada Colau, hagi acceptat el cara a cara que el candidat d’ERC, Ernest Maragall, li va oferir, Bou ha demanat que el debat sigui entre ell i l’alcaldessa. El candidat del PP a l’alcaldia ha demanat un debat cara a cara a Colau, perquè ell representa l’única oposició “clara”. Bou ha assegurat que “no serà interessant” perquè els dos són d’esquerres i “un donarà les culpes a l’Ajuntament i l’altra a la Generalitat”. Bou ha considerat que en un cara a cara d’ell amb Colau “hi haurà més salsa”.

En una roda de premsa a l’Agència EFE, el cap de llista del PP al consistori també ha proposat un Pla Broadway per revitalitzar el paral·lel de Barcelona, que ha explicat que es basaria en una taula público-privada per plantejar idees per incentivar el teatre i la música en viu, així com en l’eliminació de “traves” per augmentar les terrasses dels establiments al carrer.

Encara que Bou no ha entrat molt al detall de quines mesures concretes ajudarien a “reviure” la zona del Paral·lel, sí que ha apostat fermament per una reforma urbanística i recuperar el que creu que havia estat “històricament”. A més, també ha optat per facilitar l’obertura de nous establiments al barri, que apunta que actualment es troben amb una mitjana de 193 dies de tràmits burocràtics, i que vol rebaixar a menys d’un mes.

El candidat del PP ha presentat una segona reforma urbanística que és la finalització i remodelació de la Diagonal des del mar fins a Molins de Rei. Encara que Bou ha reconegut que “ja s’han fet coses ben fetes”, ha apostat per una “connexió directa” que no vegi les Glòries com “una barrera arquitectònica” sinó que hi passi per sobre, i que sigui “d’una sola peça”, tot i que no ha concretat més. “La meva idea és que amb uns prismàtics des de Molins de Rei es pugui veure el mar”, ha exemplificat.

En relació a la partida pressupostària que aquest projecte suposaria, Bou ha retret a Colau que pretengui destinar 200 milions d’euros en la unió del tramvia a la Diagonal. “Amb 200 milions jo faig la Diagonal de punta a punta i em sobren diners”, s’ha exclamat el candidat. En aquest sentit, ha rebutjat frontalment la unió del tramvia i ha apostat per un autobús D30, amb una freqüència d’uns tres minuts, que comuniqués la via. Amb aquesta línia Bou creu que s’evitaria l’eliminació de carris per als cotxes i no es correria el risc d’excessos de trànsit de vehicles.

“TV3 és la bandera del nacionalisme”

Bou ha aprofitat per explicar com encararà el debat que aquest dimarts a la nit organitzen TV3 i Catalunya Ràdio entre els candidats amb representació a l’Ajuntament, que ha assegurat que serà “més viu i vehement” que el que ja es va fer a Betevé. “Endavant les atxes”, ha resumit Bou, que ha explicat que optarà per un atac “més que una defensa” perquè, segons creu, és l’estratègia a seguir.

A més, Bou ha aprofitat per carregar contra TV3, a qui ha acusat de ser “la bandera del nacionalisme”. “És la seva televisió”, ha retret Bou, que ha argumentat així que el debat d’aquest dimarts sigui “emblemàtic”.

Enquestes

Sobre el pronòstic de les enquestes, segons el qual el PP podria quedar-se sense representació al consistori, ha dit que té “fe resolta” que aniran “bé”. Ha confiat, a més, que està “molt tranquil” .

Tot i això, ha reconegut que li agradaria ser alcalde, encara que ho veu “molt lluny”. Sí que ha apostat, però, per ser “decisiu” en la formació d’un govern que ha avisat que ha de ser constitucionalista. En relació a les seves prediccions de com s’estructurarà el vot el diumenge 26, Bou ha augurat que l’eix nacional tindrà una gran presència en les decisions de vot. 

Bou ha evitat posicionar-se sobre l’absència de la que va ser líder del seu partit als comicis espanyols a Catalunya, Cayetana Álvarez de Toledo, però sí que ha assegurat que els resultats electorals van ser “un fracàs”. Encara que ho ha atribuït parcialment a la divisió de la dreta, ha apostat també per un viratge dels partits de dretes cap a l’esquerra i dels d’esquerres cap a la dreta, per tal d’ocupar buits polítics que creu que s’estan formant. “Sempre sense arrencar les arrels dels principis valors del partit”, ha matisat el candidat.

Constitució del Congrés

Pel que fa a l’assistència dels presos a la constitució del Congrés i del Senat, Bou ha insistit que com a persones subjectes a un procediment judicial no s’haurien de poder presentar en unes eleccions democràtiques. “Si un presumpte atracador volgués ser Guàrdia Civil no el deixarien”, ha argumentat, tot i que ha afegit que si els tribunals ho diuen ell acata “de dalt a baix”. Tot i això, ha denunciat que els polítics catalans van fer “un cop d’Estat” i “un acte criminal” i per tant no s’haurien de poder presentar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa