Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El PSC anuncia el fre al porta a porta d’Horta i s’atribueix la decisió

La irrupció del sistema de gestió de residus conegut com a porta a porta finalment no arribarà al barri d’Horta aquesta tardor, com estava previst. La idea és esperar més, almenys fins a obtenir els resultats clars de la segona fase de l’experiència a Sant Andreu.

Així, el govern municipal ha canviat els seus plans i ho ha escenificat d’una manera poc ortodoxa. Després de la polèmica mantinguda en el temps al voltant de la implementació d’aquest sistema a Sant Andreu, el PSC ha anunciat avui que se suspenia el calendari previst pel que feia a l’expansió territorial. Concretament, qui ho ha explicat ha estat el líder dels socialistes a l’Ajuntament i primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, tot i que l’àrea que coordina aquest desplegament depèn del regidor responsable d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, dels comuns.

Collboni ha anunciat aquest gir de guió de manera espontània, en una roda de premsa sobre una plataforma de comerç digital que no tenia res a veure amb la gestió de residus, però que s’ha vist complementada per les preguntes de la premsa sobre les protestes dels andreuencs al voltant del porta a porta. En aquell moment, Collboni ha deixat caure la notícia. Poc després, fonts socialistes han assegurat a l’agència Europa Press que la decisió l’ha pres el PSC després que la regidora del districte d’Horta-Guinardó, Rosa Alarcón, apuntés que “no es donen les condicions” perquè la restructuració del sistema de residus s’expandeixi a Horta de manera imminent. Es dona la situació que Alarcón també forma part del partit socialista.

Preguntat per aquesta novetat a posteriori, Badia ha tret ferro a la manera en què s’ha comunicat la decisió i ha assegurat que Barcelona en Comú està en “perfecta sintonia” amb la postura dels socialistes. En el mateix sentit, el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, ha mencionat que encara s’estan introduint canvis en el model en marxa a Sant Andreu i que es treballa “sense un calendari fixe”. Ara bé, el cert és que l’Ajuntament havia anunciat explícitament en un comunicat que “gairebé 10.000 habitatges” farien servir el porta a porta “a partir de la tardor del 2021” a Horta.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Andreu Solà a octubre 04, 2021 | 19:24
  Andreu Solà octubre 04, 2021 | 19:24
  A tot Europa funciona l'eliminació de l'orgànica amb els cubells amb cucs americans, i la resta amb els containers especifics. El porta a porta es una humiliació als ciutadans per part d'aquests politiquillos bruts, humiliants i dictadors. PROU BRUTICIA, PROU DICTADURA DE LA FRANQUISTA I TONTETA COLAU
  • Icona del comentari de: Oriol Solanes a octubre 05, 2021 | 11:06
   Oriol Solanes octubre 05, 2021 | 11:06
   La situació no és pas agradable, però, dir que el "nou" sistema de recollida de les escombraries és "franquista" i de "dictadura franquista" és un disbarat i un despropòsit. Potser ets una criatura i no vares viure el franquisme, faràs bé si preguntes a tos pares o a tos avis pel franquisme real. A més el sistema de llençar-ho tot junt, barrejat, sense fer tria prèvia de res, és el que es va començar a fer durant el franquisme. La raó per la qual a St Andreu (i a d'altres districtes del municipi de Barcelona) varen decidir canviar de sistema (més o menys encertat) és perquè encara hi ha molts de ciutadans de Barcelona que fan servir el sistema "franquista" de recollida, és a dir tot barrejar en una bossa i abocat al contenidor de color gris. No fotem, si no hi estem d'acord, protestem, però les coses com son.
  • Icona del comentari de: A en Solà a octubre 05, 2021 | 11:47
   A en Solà octubre 05, 2021 | 11:47
   Si a la "resta" d'Europa funciona la separació de cubells per a fracció orgànica, envasos, paper i rebuig general, a la ciutat de Barcelona i en altres municipis, no. Per això s'han d'inventar altres sistemes. En l'orgànica, el problema no son els cucs "americans" (a Barcelona passarien fam), el problema és que molta gent no fa cap separació de la brossa. Segurament alguns il·luminats troben la separació de les escombraries, una "imposició" i / o una manca de "llibertat". Hi ha massa persones egoistes, ignorants i incultes, que pensen que viuen soles... la mare dels ous cal cercar-la per ací. Barrejar tot això amb el "franquisme", és de molt mal gust, de mala estofa i d'ignorància supina.
 2. Icona del comentari de: Cal dir-ho a octubre 05, 2021 | 10:44
  Cal dir-ho octubre 05, 2021 | 10:44
  Si tothom o quasi tothom separés la brossa com cal, com s'ha de fer, no caldria per part de l'administració pública "provar" altres sistemes controvertits. N'estic fart de veure persones llençant la brossa dins d'una gran bossa tot junt, com si fossin encara al bell mig dels anys 70/80 del segle passat. El contenidor del rebuig, una vegada separada la fracció de paper i cartró; la de vidre i l'orgànica és sempre la més minsa, les persones que en feu la separació prou que ho sabeu, i doncs el contenidor "gris" hauria d'ésser el més petit... A sobre els abocadors d'aquesta fracció -del rebuig- del contenidor gris, son els que provoquen més refús quan s'han ampliar en algun municipi... és un peix que és mossega la cua, s'han d'ampliar aquesta mena d'abocadors perquè hi ha moltes persones que encara ho llencen tot junt. Ve-t'ho aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa