Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El pare del nen de Rubí mort a la Rambla el 17A: “Per què no volen investigar?”

Javier Martínez, el pare del nen de Rubí mort a l’atemptat de la Rambla fa dos anys, ha carregat durament contra els partits que han votat en contra de demanar una comissió d’investigació al Congrés sobre el 17A. Un ple extraordinari a l’Ajuntament de Barcelona, sol·licitat per ERC i JxCat, ha dividit al govern de comuns i socialistes. La moció s’ha aprovat per un sol vot de diferència, amb el ‘no’ de PSC, Cs, PP i BpC. “Cada vot en contra ha sigut una punyalada al cor!”, deia als periodistes presents al consistori. “Els que han votat que sí han demostrat que són persones”, contraposava.

Martínez no comprèn “per què no volen investigar” i esclarir si va fallar algun mecanisme de prevenció o almenys trobar punts de millora. “M’agradaria que fessin una comissió per saber la veritat, perquè aquesta veritat és per a tots, per protegir-nos a tots i estar més preparats”, diu. “No es pot deixar estar!”, protesta. Vol que la mort del seu fill serveixi d’alguna manera al conjunt de la societat: “Els que han votat que no diuen que coneixen persones que han patit atemptats terroristes, doncs si és així haurien de saber com ho passem i haurien d’haver recolzat una comissió que és també per a ells, per a tots, perquè poguem passejar per la Rambla, pel passeig de Gràcia o anar a un supermercat a comprar berenar i sortir-ne vius”.

Creu que el govern espanyol no reaccionarà a la petició del plenari barceloní, però ha celebrat que hi hagi hagut el ple d’aquest divendres per visibilitzar la reivindicació. Critica que encara no hi ha data de judici i la publicació de notícies als mitjans incrementa la incertesa i fa que més gent vulgui saber més: “Com més temps passa, menys sabem”. “Les víctimes hem hagut de buscar l’ajuda, perquè el ministeri de l’Interior ha fet alguna cosa però ben poc”, ha lamentat.

També ha assistit al ple extraordinari Robert Manrique, assessor de la Unitat d’Atenció i Valoració a Afectats per Terrorisme (UAVAT). Ha lamentat la posició contrària dels partits que han votat que ‘no’ aquest dilluns: “A la UAVAT portem més de 200 persones i ni una sola ens ha dit que no vol que s’investigui què va passar, és inconcebible i no entenc que algú digui que demanar una investigació és un insult a les víctimes”.

També ha carregat contra el Ministeri de l’Interior, que considera que no ha fet costat a les víctimes i gestiona matussetament les sol·licituds d’ajudes. Ha enumerat a la premsa els diversos errors de l’auto judicial sobre el 17-A, on per exemple apareixen repetides dues víctimes de la Rambla i s’inclou al còmput de la capital la dona ferida a Olèrdola en robar-li el cotxe l’autor material dels atemptats durant la seva fugida quatre dies després. “Hem hagut de localitzar nosaltres una desena de ferits no inclosos a l’auto, a través dels consulats, persones que està documentat que eren a la Rambla, es van curar elles mateixes precàriament i van marxar de seguida al seu país”, ha detallat.

Esbroncada a Valls per Twitter

El ple extraordinari sobre el 17-A i els dubtes que hi ha sobre els vincles entre el CNI i el que va ser el cervell dels atemptats, l’antic imam de Ripoll, tanca avui el curs polític a l’Ajuntament de Barcelona i Manuel Valls hi arriba amb una estirada d’orelles del pare d’una de les víctimes de l’atropellament massiu de la Rambla, el nen de Rubí Xavier Martínez.

Valls ha acusat Junts per Catalunya i ERC, impulsors del ple, d’haver fet una cosa que és un “insult a les víctimes”. I Javier Martínez, pare del nen mort, li ha replicat a Twitter, on també li recorda que l’Estat no el reconeix a ell com a víctima, tot i haver perdut el fill, perquè no era a la Rambla en el moment dels fets.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa