El Govern ultima el confinament perimetral a Barcelona pel cap de setmana

Les noves mesures inclouen tancament de la cultura, la restauració i les extraescolars

El Govern ultima el confinament perimetral de Barcelona i altres municipis durant els pròxims de caps de setmana i el tancament de tota activitat cultural i esportiva, així com les extraescolars. Tampoc es permetrien les entrades i sortides del territori català. També es prorrogaria el tancament al públic de bars i restaurants, ha avançat Rac1 i ha pogut confirmar el TOT Barcelona. Segons ha pogut saber aquest diari, el confinament perimetral començaria a les 6.00 del divendres i acabaria a la mateixa hora del dilluns.

Això sí, el servei de menjar a domicili es podria prorrogar fins a les 23 hores. Pel que fa al comerç, només podria funcionar el de menys 800 metres quadrats. Es mantindria l’àmbit laboral, amb recomanació de teletreball, i les escoles obertes. En aquest cas, el Procicat també es planteja aprovar algunes recomanacions d’educació a distància que podrien afectar els ensenyaments de batxillerat i FP. El confinament perimetral municipal de cap de setmana començaria, segons els plans del Govern, a les 6 del matí del divendres, i acabaria a les 6 del matí del dilluns.

Totes aquestes mesures duraran 15 dies i després es revisaran per augmentar-les, relaxar-les o bé mantenir-les tal qual. Aquest matí hi haurà una reunió del Procicat per acabar de tancar totes les mesures, i després es trobarà el Govern, on també s’aprovaran ajudes de suport i acompanyament pels àmbits que es veuen afectats per les noves restriccions.

Nou comentari