Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El govern espanyol obre la porta a aplicar restriccions a Barcelona si empitjora

El govern estatal i la Comunitat de Madrid han arribat a un principi d’acord que proposa que els municipis amb més de 100.000 habitants rebin el mateix tracte quan s’apliquin restriccions. És a dir, que les restriccions que necessités Madrid, s’haurien d’aplicar també a Barcelona –i tantes altres ciutats de l’Estat– si compleix una sèrie de condicions vinculades a la situació sanitària. Es vol establir “un criteri homogeni”, segons ha informat Europa Press. Així doncs, tal com ha explicat el ministre Salvador Illa, s’aplicaran les mateixes restriccions a les ciutats on la incidència del virus sigui de més de 500 casos per cada 100.000 habitants, on la mitjana de positius als testos sigui superior al 10% i tinguin una ocupació a les UCI per sobre del 35% de la capacitat.

Ara mateix, però, Barcelona està lleugerament per sota del 10% de positius en els PCR fets durant els últims dies i la taxa per cada 100.000 habitants queda lluny del topall fixat. Se situa entre 80 i 100 casos, i queda allunyada dels 500 necessaris per aplicar les restriccions homogènies.

El pacte gestat a Madrid

El mateix acord contempla que, en canvi, si els municipis no arriben a la xifra poblacional fixada, seran les comunitats autònomes les que decideixin quines mesures implantar –com s’ha actuat des de fa mesos. Així i tot, se seguirà la referència dels protocols i normatives estatals.

L’aplicació d’aquests criteris a la Comunitat de Madrid queda pendent, doncs, d’una aprovació en la reunió del Consell Interterritorial demà, segons han detallat fonts del mateix govern a Europa Press. La presidenta de l’executiu madrileny, Isabel Díaz Ayuso, hauria aconseguit fer extensives a tot l’Estat les restriccions sanitàries que es reclamen des de fa setmanes que s’apliquin a la capital espanyola, on els índex de rebrot són més alts del territori espanyol.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: tribunio norva a setembre 29, 2020 | 22:32
  tribunio norva setembre 29, 2020 | 22:32
  No hi pot haver criteri homogeni si les dades son que proporciona Madrid son falses com sap tothom
 2. Icona del comentari de: GAVANENC a setembre 29, 2020 | 22:34
  GAVANENC setembre 29, 2020 | 22:34
  A Catalunya farem les coses a la nostra manera... Aqui la pandemia esta controlada perque s'han fet les coses be... No necesitem que els ñols diguin com ho hem de fer...
 3. Icona del comentari de: L'OBSERVADOR ASTORAT a setembre 29, 2020 | 23:34
  L'OBSERVADOR ASTORAT setembre 29, 2020 | 23:34
  Del "Café" per a tots, al "Covid 19" per a tots. Els catalans ja sabem d'antuvi, on ens portarà això. Madrid ens arrastrarà al precipi, de ben segur. A les nostres mans està el evitar-ho. Independència ja!!
 4. Icona del comentari de: Insòlit a setembre 30, 2020 | 08:33
  Insòlit setembre 30, 2020 | 08:33
  Estan infestats d'enveja. i moriran matant Endarrera aquesta gent...
 5. Icona del comentari de: JordiP a setembre 30, 2020 | 10:11
  JordiP setembre 30, 2020 | 10:11
  Una altra competència erosionada per la pràctica de les decisions preses pel Gobierno des del centre de la península. Mesures que, a més, no encaixen amb la realitat de la societat de les diverses CCAA. I, per a més INRI, imposades pel fatxenda xantatge de la CAM. I, ja n'hi ha per llogar-hi cadires, amb la gran profusió de tremebundes frases grandiloqüents i excessives amb les quals, ofensivament, la Presidenta subratllava la superioritat i prevalència de "la capital" de l'Imperi sobre tots el altres cucs espanyols "de províncies". Denigrant per Madrit, per l'Ayuso, pel PP i, de retruc, pel PSOE/Comuns, que no gosen (sembla) imposar els interessos de tot el país sobre els d'un grupet donat de la artificial CA de l'artificial capital del Regne, un terrible error de Felipe II que ja no té reparació possible. Excepte la escissió: hauríem de marxar tots i deixar-los sols. Abans que aconsegueixin matar-nos a tots.

Nou comentari

Comparteix