Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El govern espanyol considera “controlats” els brots de Barcelona
  • CA

La ministra d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, Arancha González Laya, ha assegurat que “estan controlats” els tres grans brots de coronavirus actius en aquests moments a l’estat espanyol: el de Barcelona, ​​el de Saragossa i el de Lleida. L’anunci es produeix després que els últims dies diversos països europeus hagin recomanat als seus ciutadans no viatjar cap a les zones més afectades i alguns, com el Regne Unit, han imposat quarantenes als viatgers procedents d’Espanya.

La meitat dels casos detectats a Espanya són de persones asimptomàtiques i una vegada identificades s’està fent un “gran esforç” per posar en marxa mesures d’aïllament social, com passa en aquests tres brots, ha assenyalat la ministra en declaracions als mitjans en la base aèria de Torrejón (Madrid).Ha destacat que les comunitats autònomes estan aplicant els protocols que s’han acordat amb el Govern d’Espanya, i que aquest segueix treballant amb els governs europeus per explicar totes aquestes mesures que s’estan prenent per “tranquil·litzar i per donar un missatge de confiança”.

“Espanya és un país segur. A l’igual que altres països europeus, Espanya té rebrots. Això no és inusual. El més important és que Espanya està fent un gran esforç per controlar aquests rebrots, un esforç ingent en identificar els casos en què les persones siguin positives per coronavirus “, ha defensat la ministra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa