Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El debat sobre els blocs de formigó de Colau arriba al Congrés
  • CA

La polèmica pels blocs de formigó tàctics que ha instal·lat a Barcelona el govern d’Ada Colau ha arribat també al Congrés. El diputat del PDeCAT per Barcelona, Genís Boadella, n’ha parlat aquest dimecres a la Comissió de Seguretat Vial, on s’està elaborant l’Estratègia
Espanyola de Seguretat Vial 2021-2030. Hi han comparegut diversos experts en la matèria, entre ells Javier Olave en representació de la plataforma Ponle Freno contra els accidents de trànsit. Boadella s’hi ha adreçat per demanar-li la seva opinió sobre els blocs.

Olave ha qualificat aquesta mesura de “benintencionada”, però ha advertit que “s’ha realitzat d’una manera atroç”, en declaracions recollides en un comunicat del PDeCAT. “És tenir bona intenció delimitar un espai de la calçada pels vianants, però és un error de proporcions siderals fer-ho amb blocs de formigó”, ha advertit. Boadella havia recordat que aquesta mesura per a “afavorir la distància social” durant la pandèmia té efectes col·laterals en seguretat viària perquè “és evident que l’impacte d’un cotxe en un bloc de formigó no és el mateix que el que pot tenir una moto o una bicicleta”.

Olave també ha lamentat desconeixement municipal sobre les motocicletes: “Un cotxe col·lisionant contra aquests blocs pot ser un accident d’una certa gravetat, però en moto o en bicicleta és d’un risc extraordinari. Qui ha fet això mai ha pujat a una motocicleta”. El representant de Ponle Freno ha reblat la seva intervenció dient “rotundament no als blocs de formigó”: “Haurien de ser retirats immediatament”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa